Mölyt kaakkoon

Minä en nyt tiedä kuinka tämä homma leviää käsiin. Niilohan on aina ollut melkoinen elämys matkailija autossa. Mamii tuolla meni mies liian isossa tuulipuvussa, koira, KAKSI koiraaa, aaaaa!!!
Ja Jalo oli useamman ensimmäisen kuukauden hiljaa opiskellen salaa kiljumista. Vuosien harjoituksen tuloksena kontissa katsellaan kaikki ja muistetaan kertoa etupenkin matkustajille.

Isännälle olen koittanut antaa jöötä, älä mene mukaan huutamiseen, ne innostuu. Ne todella on innostunut. Yksin ajellessa yksin toisen kanssa saattaa olla aivan hiljaista. Pelottavan hiljaista. Mitähän sitä nyt tekisi?? Vinkkejä ja kuinka teillä kerrotaan ohi kulkevien tarinat??

Vielä esimerkki, isäntä tulee hakemaan Jalon ja mut reeneistä hiljaisella autolla. Mun perse penkkiin ja Jalo kyytiin. On kuin nappia painaisi, älämölö nappia. HILJAA, EI SAA HUUTAA, jos kyykistys ettei kukaan nää, hei hei reenikaverit !! Ihana että huomaatte ja ikävöitte lähtöni.


Kommentit

 1. Meillä ollaan täysin hiljaa, kun auto liikkuu ja useimmiten parkissakin. Sitten jos koira bongaa, että emäntä tekee jotain jonkun toisen koiran lähellä/kanssa, niin meteli on taattu... Ja peräluukun nuuskijat lähetetään matkoihinsa äkäisellä ärähdyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä Niilo kanssa vartioi kaikkee mikä liikkuu auton lähellä :) Lähellä
   voi olla kilometrikin, hah, mutta oikeesti liian lähelle ei oo tulemista. Muuten
   taidan olla pulassa...

   Poista
 2. Meillä ollaan autossa turpaa kii. Jos mettälle tms mennään, Rocky tunnistaa mestan ja rupee piippaa, muuten meillä on autossa hiljasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sä ole saanut sen aikaiseksi???? Hyvä te :)

   Poista
  2. En oikeestaan mitenkään, se on tullut automaattisesti. Muille koirille ei räksytetä eikä millekkään muullekkaan. Siinä vaiheessa alkaa kierrokset käymään niin korkeella, kun tietää mihin tullaa ettei kykene olemaan hiljaa. Autosta ei toki ulos pääse ennen kuin turpa on kiinni. :D Meillä ei Rocky oikein muutenkaan pöhise muille, uroksille jos tulee ihan iholle.. Ja siittä veräjästä, kulkukoiralta.. Saat nopeesti ja tiiät mitä saat. Mä hankin keväällä sen variogate veräjän, joo saihan siitä pulittaa 400€ mutta ollut sen arvoinen.

   Poista
  3. Kävin kattomassa, siellä on joku uus kaikkiin käyvä malli ja kait se kandee tilata
   noi auton mittojen mukaan, kerran se kirpasee, tarttee alkaa tilata, kiitos :) Mä teen aina sen virheen että aukasen kontin vaikka ne huutaa, tiedän, mutta ku ne raapii muuten autoo hulluna, veräjän avulla ongelma poistuu :)

   Poista
  4. Se on just variogate malli. Se on uusi kevennetty versio, vanha malli oli aika karun näkönen. Veräjä taitaa vilahtaa siinä mun uusimmassa Mydayssa. :)

   Poista
  5. ois pitäny tajuu kattoo ku nähtiin :) Katson videon vielä :)

   Poista
 3. Joko teillä oli se häkki tai veräjä kontissa? "Vetämällä koirille verhot kiinni" ei ainakaan kaikkea ulkotapahtumia näkisi ja kommentointi voisi vähentyä. Itse en siedä yhtään koirien ääntelyä autossa ja molemmille on ollut pennusta asti täysi nollatoleranssi, ihan kieltämällä ovat hiljenneet. Nuorempi joskus yrittää sanoa yhden "vuf" tai "mrrr", mutta siinäpä ne. Hakutreeneissä nuorempi on alkanut haukkua autossa ja siihen pitäisi nyt puuttua mielentilatreeneillä heti, kun vain on siihen aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollu niin pirun kiire että muutamalla vilkaisulla veräjää en oo löytäny, tänään aattelin
   etsiä sitä kaveria joka jossain Hollolassa? tekee niitä, häkkiä en haluu ja nyt musta tuntuu
   että kun tuli uus/vanha auto jossa ei oo tummennetut lasit niin ne näkee..kö? paremmin. Meillä ku kieltäminen Niilolla lisää koko hommaa, pitäs aina pysähtyy ja pahinta se on ku on reeneissä ja Niilo jää autoon ja mieluisat paikat ja sinne meno, huoh.

   Poista
 4. meillä kyllä huudetaan/piipataan kun treeni kentälle mennään :D Kyllä osaavat autossa olla sitten hiljaa ainakin Hukka ja junnut menee hiljaiseksi kun pari kertaa huutamas niille et nyt päät kiinni!. Sekä jos ollaan ajamas hiekka montulle niin huuto X 3 on taattu.. ja niitä on turhaa komentaa olla hiljaa kun ei mene jakeluun.. Sallin montulle huutamisen siis.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä meillä jossain moottoritiellä ollaan hiljaa ja pitkät matkat , mutta kaupungit tuottaa maalaistolloille ongelmii ja joo reenipaikka, Vääksyn kanava, Evo ja Padasjoki pahimmat, siis mielipaikat. Eli noihin paikkoihin kuulosuojaimet :D Ukko sanokin että jos kolmas tulee hän kävelee :D

   Poista
 5. Voi kuule.. Mölyä on: mökille ajaessa, kentälle, mummolaan.. Kaikki kivat paikat piipataan ja joskus ulistaan viimeiset kilometrit. Eikä auta vesisumutinpullo, häkin peittäminen näkyvyyden estämiseksi, auton pysäyttäminen aina kun pienikin ääni kuuluu.. Oon luovuttanut. Toinen kun antoi sen tehdä tuota 4v ajan, kun oli kuvioissa se on nyt vaikeampi kitkeä pois. Ja jos ajetaan parkkikselle ja ihminen koiran kanssa tai ilman kävelee liian liki, sille haukahdetaan. Tai just se tilanne, minkä lukijasi Saku jo mainitsikin, jos Rex on autossa ja näkee, että minä silitän toista vaikka ihan sille tuttuja ja kaveria koiraa- tulee mustishaukkua kontista. Ei se onneksi itse ajon aikana, nukkuu/makoilee vaan, mutta ne kivat paikat ja sinne saapuminen, toiset koirat auton lähellä kun auto on parkissa = helvettiä :P :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli aivan sama tilanne sulla ja kun on kaksi ajajaa omine oppeineen niin näin siinä käy. Noikin oli hiljempaa aiemmin, mutta tolla huutamisella, siis ukon, tais pahentuu kypällä, pitäs yrittää mennä kivaan paikkaan ja ylläri pois, mutta ei jaksa. Sumuteltu on myös, kastuu vaan auto, hah :) Ja kerro sun mölinä kahdella :D Kiva kuulla susta ku blogissa ollu hiljasempaa ja kiva kun lisäät kuvia saku palstalle :)

   Poista
  2. Jep tällaista täälläkin ;) Joo sepä se, auto kastuu mutta ei auta koiraan vesisumutinpullon kanssa meuhaamiset.. kyllä mä oon blogia päivittänyt? Eikö ne näy sinulle? :O Vaihdoin osoitteen jokunen kuukausi sitten, osoite on rexgameplayer.blogspot.fi (onko blogger taas jumissa kun ei päivitä osoitteita??)

   Poista
  3. No ei näy ja välillä ku koittaa lisää uuden blogin lukulistaan ei millään mee, menen päivittään :)

   Poista
  4. En saa päivitettyy, en muuten oo saanu Avattariakaan, kaikki jää, et oo
   ainoo, tarttee opiskella :)

   Poista
 6. Ah, saksanpaimenkoira :D Ocahan ei autossa huutanut. PAITSI jos mentiin treenipaikalle, jonka se entuudestaan tiesi. Silloin keitti kuppi nurin ja se sitten kiljui. Ja kiljui. Muistan eräänkin kerran, kun istuskelin autossa 1,5h odottamassa, että voin ottaa autonavaimet, avata turvavön, oven ja mennä ottamaan koiraa ulos. Eli sitä hiljaisuutta. Sinnikkyys palkitaan ja pikkuhiljaa odotusaika oli puolta lyhyempi ja lopputulemana päästiin miltei 10min ulos autosta molemmat ilman huutoa.

  Kaveri taas puolestaan tekee niin, että jos koira haukkuu autossa, auto ei liiku. On toki vaikea toteuttaa kaupungissa, mutta hänen koiransa hiljenee yleensä siihen pysähdykseen tai viimeistään siihen,että heittää rontista ulos ja lähtee ajamaan ilman koiraa. On hiljainen seuralainen taas mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoltoista tuntii, hah :D Tota pysähtelyy ollaan koitettu, ja todella hiljasta tulee sen ajaksi, mutta matka esim Evolle risteyksestä saattas kestää just ton 1,5 h kaks kilsaa :D Niilo kiljuu, KILJUU ja Jalo pitää sellasta älämölöö, öh, räyh,öh öh ja matalalla äänellä. On siinä konsertti.

   Tota en uskalla kokeilla rontista ulos ukot ja ajamaan :D Täytyy varmaan kokeilla noista taas jotain ja varata sitä aikaa. Hyvät asiakkaat olen ajelemassa koiran kanssa, pyydän odottamaan PIENEN hetken :D

   Poista
 7. kuulostaa niin tutulta....pääsääntösesti Frony on hiljaa. Mutta kun hiekkatielle kääntyy niin alkaa vinkuminen.Ei onneks hauku. Vinkuu ja pyörii takakonttia ympäri innoissaan kun on kivaa odotettavissa....olis tosi hankalaa jos ei koira viihtyis autossa.

  VastaaPoista
 8. Meillä toi Evolle kääntyminen alkaa tuottaa tuskaa, kohta pitää hypätä kyydistä uimarannan kohdalla. Vääksy ku lähestyy ja Jämsän ristey, ärgggg ja koirat, siis KOIRAT!! Et sä muka oo kuullu meitä :D Fronyhan tulee aina niin hiljaa ja nätisti :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥