Luonnollisesti

Lisä ravinteita tuossa mietin ja niiden käyttöä. Raakaruokinnassa olisi varmaan otettava huolellisesti huomioon koiran tarvitsemat höysteet. Tai huolimattomasti kuten meikäläinen tuppaa tekemään. Tarkka olen aina ollut b-vitamiinistä, sinkistä ja monivitamiinistä.
Uutena tulokkaana käytän Niilolle ruusunmarjaa luonnon mukaisena hoitona niveliin ja siis oikeiden lääkkeiden rinnalla.

Lainaus Päivölän tilan sivulta "Ruusunmarjarouhe (sisältää siemenet)
Ruusunmarjat sisältävät runsaasti C- ja K-vitamiinia, beeta-karoteenia ja antioksidantteja. 
Ruusunmarja lievittävää niveltulehduksen ja nivelsäryn oireita. 
Vaikuttava aine on ruusunmarjan sisältämä galaktolipidi, 
joka hillitsee nivelien tulehdusta, parantaa liikkuvuutta
ja vähentää kipua. 
Tehosta en vielä oikein osaa sanoa mutta tuskin tästä ainakaan haittaa luulisi olevan.
Tätä meillä on käytetty niveliin ja edelleenkään en tehosta osaa kertoa, mutta hyväksi haukuttu.

Tämä meillä oli viimeksi käytössä .

Ja nämä tuotteet ovat meillä jatkuvassa kuurittaisessa käytössä, tosin ostan pieniä pulloja.Tätä olen tilaamassa mutta ilmoittaa koko ajan tuotteen olevan loppu väli aikaisesti.

Ja sitten tästä linkistä MSm jauheisiin, oletteko kokeilleet? Kiinnostaisi myös nämä..


Olen myös kuullut käytettävän merilevän tilalla nokkosta kuivattuna, meillä käytössä merilevä ja entäpä maitohappobakteerit. Nykyään annan satunnaisesti ihan samoja joita itse popsin, mutta entäs tämä. olisiko tujumpaa tavaraa.

Kertokaa kokemuksia luonnollisista hoito muodoista, vitamiineista vastaan ja puolesta lääkinnällisten. Mitä itse käytätte ja kokemuksia varsinkin noista mitä en itse ole kokeillut.

Kommentit

 1. Näin minäkin olen ajatellu että ei ruusunmarjasta voi haittaakaan olla,luonnontuote. Me syödään sitä molemmat. Nyt menee J&V nivelvalmiste mutta sitäennen annoin yhden satsin Nutrolin monitehon öljy & pillerit. Mä tykkään sellasesta missä on kaikki samassa vaikka sanotaankin että tulee edullisemmaksi jokaista omasta pussista. Mutta ehkä joskus kokeillaan sitäkin. Sitten kun oikeesti tarvitaan,nyt nivelaineet menee ennalta ehkäisyyn :) Nutrolinin seniori menee öljynä nyt. Maitohappobakteeit annoin sillon juoksujen jälkeen kuurina,sun neuvosta. Ne oli ihan "ihmisten" hyllystä kaupasta. Piimä maistuu meillä,ja siitä ostan jotain missä on monenlaisia "bakteereja". Kokemustahan meillä ei vielä paljon nivel asioista eikä raakaruokinnasta ole mutta lisää opitaan jatkuvasti. Hyvää vointia Nipan nivelille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin omasta listastani tuon Nutrolinin. Valitettavasti löysin sen vasta Jimin loppumetreillä. Pidin kans tosi paljon, et on öljyt ja pillerit samassa paketissa. Hinta-laatusuhteeltaan mielestäni hyvä. Ja muutama kaverin koira oli aikoinaan sokkotestissä, kun tätä tuotetta kehiteltiin ja heillä siitä oli todella huiman suurta apua!! Kannattaa testata!

   Poista
  2. Kiitti monipuolisesta vastauksesta :) Juu itse olen myös sitä mieltä että noista luontaistuotteista tuskin haittaa on ja aina olisi parempi jos niillä pystyisi osittain korvaamaan lääkkeet. Todella se Nutrolin teho on siitä kiva että kaikkia samassa. Mietin tässä että MSM joka on aika tärkeä olisiko siitä hyötyä sillai omana enemmän ? Tiedä sitten, itsessään se tuskin riittää. Kiitos ♥

   Poista
  3. Nanne, nutrolin kokeiltiin kerran :)

   Poista
  4. Jaana ja lisäys ylläolevaan, hoidat Fronya todella hyvin ♥

   Poista
 2. Meidän ex-sakulla, Jimillähän todettiin nivelrikko 6-vuotiaana (kuoli 9,5 vuotiaana syöpään). Kaikista paras hoito, joskaan en luonnonmukaisuudesta tiedä, oli IRAP-hoito, jota saatiin Etelä-Helsingin eläinlääkäriasemalla. Kallista, mutta toi Jimille pari vuotta lisää elinaikaa!! ♥ http://www.etelahelsinginelainlaakariasema.fi/irap/

  Itse annoin nuo nivelvalmisteet pääosin hevosten aineina, ihan hinnan takia. 1hevosvoima on aika hyvä kauppa, missä on paljon erilaisia nivelvalmisteita. Meillä oli käytössä Aviformin Suppleaze Gold. Lisäksi tykkäsin Lypromaxista. Sen pitäis kans voimakkaasti vähentää tulehduksia nivelissä. Tästä linkistä löytyy myös hyviä luonnonmukaisia ohjeita koiran hoitoon: http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=elainten_hoito
  Tuo Piimaa-C oli meillä vakkarikamaa. Ajattelin sitä kuureina viskillekin välillä antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti varteenotettavista vaihtoehdoista, tutkailen linkkejä mielenkiinnolla. Ja mehän olemme aiemminkin haastelleet näistä luonnon vaihto ehdoista. Tuo nivelten tulehdusta poistava Lypromax olisi varmaan kokeilemisen arvoinen, koska tulehdus tuo kipua, näin luulisin. Todella moni siirtynyt hevosten aineisiin hinta/voimakkuus. Jimille ♥

   Poista
 3. Kuulemma myös inkivääri ja paprika, luonnonmukaisista, niitä aion ainakin kokeilla. Mä vähän vierastan noita valmiskamoja, maksaa hitosti mut kuka pystyy vakuuttamaan niiden tehon. Aion kokeilla noita luonnonomia tuotteita ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin itsekin uskoa luonnontuotteisiin ja meillähän on ollut onni siinä mielessä että Niilo pärjäsi luonnon voimalla todellakin kuuteen ikävuoteen :) Varmaan noista tätä kautta on ollut apuja ja runsaasta laadukkaasta öljyn käytöstä ♥

   Poista
 4. Serrapeptaasista on muuten ihmisten niveltulehduksen hoidossa ollut apua. Serrapeptaasinhan pitäisi ns. syödä tulehdusta pois. Samoin kun leikkausten jälkeen kannattaisi aina antaa serrapeptaasikuuri, auttaa siihen ettei tule arpikudosta.
  Serrapeptaasi on Suomessa aika arvokasta, itse tilailin sitä iHerbistä. Ja se kannattaa aina muistaa antaa tyhjään vatsaan jolloin teho on parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäkin käyn katsomassa ja totta osa tuotteista on todella kalliita. Vielä olen ymmälläni
   tuon melko halvan msm purkin kanssa, onko siitä pelkkänä mitään hyötyy?? kiitos ♥ Niilolla toi tyhjä vatsa toteutuu hyvin kun ukko on todella huono ajoittain syömään...

   Poista
 5. Nopea vinkki: aito ja puhdas glukosamiini. Ainoa aine josta on todistettua hyötyä nivelille. Esim. Sporttimekka myy puhdasta glukosamiinia kapselimuodossa. Googleta myös makana. Päivölän Tila myy jauheena puhdasta glukosamiinia.

  Noiden valmiinen aineiden ongelma on se, että sisältävät vähän kaikkea, (glukosamiini, kondoitiinisulfaatti, msm yms) mutta määrät jää tosi pieniksi = annokset isoja. Kalliita siis ovat, ja noilla ei ole kummempaa näyttöä.

  Paprikat/inkiväärit on ihan hauska ajatus, mutta valitettavasti ihan puutaheinää. Niiden vaikuttavat aineet on niiin pieniä, ja koira joutuisi syömään esim. inkivääriä ihan tolkuttomia määriä. Eikä aiheesta ole mitään näyttöä. Puhdas glukosamiini sen sijaan on se the juttu nivelten hoidossa. Siihen päälle omega3 niin pääset pitkälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, varsin varteenotettava katsanta, kiitos ♥

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥