Näytelmissä

Toivepostaukseen tuli kaksi samanlaista toivetta samoilla pisteillä. Tänään lähdetään kokonaisen näyttelypäivän matkaan. Näyttelyissä kävijöille tämä on tuttua kauraa mutta ensikertalaiselle ei ehkä niin simppeliä.

Ensimmäisenä hyvissä ajoin sinun on valittava/ilmoittauduttava haluamaasi näyttelyyn ja se käy Kenneliiton näyttelyt sivujen kautta. Yleensä maksu on hieman halvempi  kun muistaa ajoissa tehdä ilmoituksen.  Verkkopankin kautta voit maksaa kätevästi ja valita haluatko numero lapun kilpailuun postitse vai tulostatko netistä. Muista tarkistaa ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin tullut vahvistus että antamasi tiedot ovat oikein. Yleensä tarvitset koirasi rekisterinumeron , vanhempien nimet ja nämä kaikki tiedot löytyvät jalostusjärjestelmän kautta.Näyttelyä edeltävinä päivinä koira pestään kynnet leikataan ja harjaillaan turkin ja rodun vaatimusten mukaan. Itselle katsellaan siistejä vaatteita ja KV näyttelyissä suosin itse ainakin jakku linjaa mutta siistit farkut käyvät vallan mainiosti. Jos et tunne oloasi luonnolliseksi hameessa älä laita sitä näyttelyynkään. Mukavat vaatteet tekevät olosi kodikkaaksi ja varmaksi.

Näyttelypäivän aamuna tarkistetaan että numerolappu, rekisterikirja, rokotustodistus, vettä, hakaneula, pieni pyyhe, kampa ja mahdollinen häkki/alusta lähtevät pikkurahan lisäksi matkaan.  Myös matkan päämäärä kannattaa selvittää huolella ettei turhaan eksy ja myöhästy paikalta.
 Paikoituksesta saattaa joutua maksamaan muutaman kolikon, sitä varten pikkurahaa mukaan.
Muista käyttää koira ennen kehää tarpeillaan sillä vaikka vahinkoja sattuu ne voidaan yleensä estää huolellisella ajoituksella. Yritä olla paikalla puolisen tuntia ennen oman kehäsi alkua, ehdit asettua ja koirasi motivoituu. Turhan aikainen paikan päällä seisoskelu saattaa vain väsyttää koiraa ja latistaa intoa ellei mukanasi ole häkkiä jossa koiran on mahdollista rentoutua. 

Muista seurailla tilannetta tarkasti koska kuulutukset eivät ole kovin noh kuuluvia ettei oma vuorosi sujahda  ohitse. Näinkin on päässyt käymään ei itselle mutta kanssa kilpailijoille. Kehään päästyäsi nauti koirasi ja sinun harjoittelun tuloksista ellei käytössäsi ole handleri kuten meillä sunnuntaina Heinolassa.
 Handleriakin varten koira reenataan huolella sillä on ikävää luovuttaa täysin koulimaton koira toisen käsiin. Siinä ei kannata kovin kummoista menestystä odottaa. Lopuksi olipa tuloksesi mikä ikinä tahansa ole tyytyväinen vaikka hieman harmittaisikin. Älä syytä siitä ketään, se oli tämän päivän tämän tuomarin näkemys.
Onnittele voittajia, ole reilu isolla kädellä. Ja muista aina koiraasi joka on tehnyt suurimman työn. Minä palkkaan herkuilla ja jollain huisin kivalla asialla menipä näyttelyssä ihan kuinka tahansa. Ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön, hymy pyllyyn ja mitä näitä onkaan. Kysykää jos jokin asia jäi mielen päälle kutittelemaan.

Me saimme ERIN Heinolasta ja emme selvinneet jatkoon, mutta uusia koitoksia kohti kuono tukevasti näyttelyareenan suuntaan. Kesällä himmasimme ja nyt syksyllä lomailemme sekä piipahdamme samoilla ajeluilla näytelmissä. Ihana syksy kun on runsaasti kivaa ohjelmaa tiedossa. Entä teillä näytelmiä tuloillaan ?


Kommentit