Tämä on rakkaus

Vanhan koiran katseesta näkyy menneitä matkoja ja tutkittuja polkuja. Muistat tarkoin millainen rääpäle se oli hakiessasi hänet kasvattajan luota. Muistat miltei sen tuoksun kun painoit ensimmäistä kertaa nenäsi korvan taakse nuuhkimaan pumpulin pehmeää karvaa.

Nyt koirasi harmaantuessa ja väsymyksen painaessa aamuisin huomaat äkisti vuosien kuluneen kuin varkain. Vuosien joita luulit olevan loputtomiin. Rakkaus ei kuitenkaan häviä vaan voimistuu ja miltei tukehduttaa. Suret jo ennakkoon käpälä kädessäsi luottavaisen katseen seuraillessa katsettasi. Se varjo jonka joka ainoan liikkeen tiedät, tunnistat, osaat unissasikin.

Se vanha koira on mieleltään se nuori riehakas pentu joka tahtoo vain ja ainoastaan läheisyyttäsi.  Maustettuna hellällä huolen pidolla ja ylimääräisillä hetkillä joissa kaksi hengitystä tasaa yhteen. Kuono löytää nenän pääsi ja katse sulaa katseeseen. Ja se harmaantunut viiksi heilahtaa ilosta.  Meillä on vielä aikaa nauttia toisistamme ja keväästä. Ei me ajatella onko se viimeinen vaan kesällä upotetaan varpaat veteen ja istutaan ihan lähekkäin laiturilla. Aurinko laskee ja aurinko nousee, meillekkin.

Rakkaudella kaikille niin vanhojen kuin nuorien koirien omistajille. Olemme saaneet enemmän kuin ehkä ansaitsemme. Olkaamme luottamuksen arvoisia ensi hetkestä siihen viimeiseen ♥

Kommentit

 1. Muistan kuinka nuorena kissaa ottaessa muistuteltiin, että kissa elää sitten pitkään - oletko valmis moiseen. Ja sitten kun huomaat 11 vuotta kuluneen kuin humauksessa ja vierelläsi on se vanha ja viisas, paras ystäväsi ei voi kuin ajatella, että olisin ottanut mieluusti vielä 11 vuotta lisää. Se on uskomatonta kuinka yhdessä kasvaessa sitä oppii lukemaan lemmikkiään kuin avointa kirjaa ja se, että saa tosiaan olla vain lähekkäin - siinä on jotain todella kaunista. Vieläkin noita asioita muistelen vaikka siitä on jo muutama vuosi, kun tuo viisas ystävä poistui laumastamme. Nykyisen kaksikon annan vielä rauhassa nauttia hulluttelusta ja vauhdin huumasta. Liian pian ovat nekin jo seniori-iässä...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin hetkessä on joskus ihan kaikki muuta ei vaadita ♥

   Poista
 2. Ihana teksti ja ihanat kuvat. :) Vanhuutta värittää surumielisyys, mutta hetkestä kannattaa nauttia. Tulevaisuus tuo mukanaan odottamattomia ja odotettuja asioita - kaikki eivät ole hyviä, mutta eivät myöskään huonoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Surumielisyys on juurikin oikea sana ja mitä useampi koira
   elämässä on ollut tietää tuon sanan merkityksen

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥