Perhosen kevyesti kesään

Elämän monimutkaisuus eteen heitettynä kaataa väliin kaiken alleen. Ja kuitenkin kauniita päiviä hienojen hetkien muodossa kannetaan eteen. Osaisi olla ja nauttia hetkestä ja kiinnittyä siihen.

Olen kokenut useiden vuosien edestä kaikenlaista ihanaa ja mieliinpainuvaa. Loma jota ei kunnolla koskaan ollutkaan. Olen myös nauranut enemmän kuin koskaan ja kuitenkin syvällä sisällä on hentoinen kaipaus kaupan aikoihin. Irti päästäminen totutusta on yllättävän vaikeaa ja esteenä uuden kokonaisen elämän aloittamiselle. Työpaikkoja tulee ja menee mutta jos on kiinnittynyt sielullaan johonkin tärkeään ja lopulta sitä ei enää ollutkaan se koskee.


Koiranpojat voivat hyvin ja Aapo Aapeli täytti kolme vuotta. Niin rakas kiltti ja minun energiaani ja mielialojani vaistoava poika. Miellyttää kun surettaa ja tahtoo tehdä oloni kaikin keinoin paremmaksi. Oppi kunnolla uimaankin kesän laskeutuessa kuuman helteisenä.Jalo ja Niilo kotoilevat varsinkin kuuman aikana. Niilon ihan paras paikka on oman kodin rauha ja käyskentelyt pihamaalla. Omaa rauhaa väliin kaipaava poika etsii oman paikan nukahtaa rauhassa hälyltä.
Jalo vanhenee arvokkaasti ja kesäkuussa juhlitaan 8-vuotiasta. Omat rakkaat keskellä pyörremyrskyä elämän huuhdellessa aaltojaan.

Elämän kauneus on pieniin hetkiin piilotettuna. Rauhaisa hetki kameran takana edessä auringonlaskun viimeiset säteet. Illan viimeinen kahvi tai ensimmäinen makkara grillistä ja joo uudessa elämässä sitäkin syön. Ja kaikista eniten minusta on pidetty valtavan hyvää huolta.  Niin hyvää että hämmästelen sitä ihan jokainen päivä. Se mitä meillä ei ole ei tarkoita etteikö meillä olisi .

Edessä on kaikkea ihanaa kesän aikana ja näihin hetkiin tarraan,  kiinnityn ja jään. Jään,  muistan ja arvostan. Kun muistaisimme ne hetket ihan pienetkin ottaa kiinni toviksi. Antaa rauha hetkelle ja katsoa silmiin. Muistaa nauttia ja päästää varoen lentoon.


Kommentit