Häntä heiluen

Kyllä tämä tästä liikkeelle lähtee ja varsinkin kun ei anneta koiraa kenellekkään ohjattavaksi.
 Kaikesta näkee kuinka taitava Aapo on ja oikeassa ohjauksessa koirasta saa niin paljon enemmän irti. Koira syttyy aivan eri tavalla ja tahto tekemiseen on vahva.

Tavoitteet itselleni koiran hallintaa niin reeneissä kuin kisoissakin. Älä unohda koskaan koiraa !! Tehkäämme yhteistyötä ja vielä hieman enemmän yhteistyötä !! Älä unohda koiraa !  Opettele asiat niin että koirasi haluaa työskennellä kanssasi, ei niin että on ihan pakko ! Älä koskaan unohda koiraa ! Hallitse myös oma kisa/reeni jännitys. Motivoi koiraa ja innosta sitä haluamaan yhä parempia suorituksia. Ja lopuksi älä unohda koiraa !

Itse kokisin hallinnan pehmeänä käsitteenä jossa koira pitäisi pystyä kutsumaan  pois tilanteesta kuin tilanteesta. Meillähän se tilanne on usein ylimääräinen haistelu. Koiralle se taas loisi enemmän vapauksia kun se tottelisi halulla ja pakotta. 

Lisäksi koiran motivointiin niin reeneissä kuin kisoissakin minun täytyy puuttua. Koiralla pitää oikeasti olla niin kivaa että se innolla säihke silmissään tottelee tottelemisen ilosta.
Koiralle pitää antaa mahdollisuus nauttia reenaamisesta, kisaamisesta ja luottamuksesta ohjaajaan.

Johdonmukaisuus, reiluus sekä aito kommunikointi antavat koiralle lukemattomia keinoja joiden tuloksesta pääsette yhdessä nauttimaan ja niitä kohden suuntaamaan.

Reeni on parhaimmillaan yhteistyötä jossa niin ohjaaja kuin koirasi nauttivat. Kisa on parhaimmillaan tilanne jossa pääsette nauttimaan yhteistyön tuloksista !! 

Voisin miltei väittää ja väitänkin että Aapolla oli tänään kivaa, sikakivaa!  Ainakin ukkeli tuhisee melko väsynä pitkosellaan.  Kohti uusia haasteita ja unelmia. Niistä pian lisää.
Ja muutakin ihanaa tulee tapahtumaan kuun lopulla koiramaisissa jutuissa. Niistäkin kertoilen kuvien kera lisääKommentit