DEMANTS XAMBO NIILO 8.9.2008 -1.2.2019 ♥

Sinä olit niin rakas. Sinä olit kaikkea mitä toivoin. Ehkä synnyit hieman pienenä ja avuttomana. Taistelit jo pienenä hengestäsi mutta sisukkuutesi ja valtava tahtosi nosti sinut pinnalle. Ja minun kauppani sai vahvistusta kun pienenä keränä nukuit tiskin takana.  kuva Kristiina K

Tahto tilaa sinusta löytyi myöhemminkin. Ilmaisit sen suureen ääneen ja mahtavissa 
koirankoulutus taidoissani vahvistin sitä ehkä liiaksikin. Olit minun ensimmäinen virallinen toko koirani jonka kanssa harrastin aktiivisesti sekä uskaltauduin kisoihin. 
Me kokeilimme, erehdyimme ja nousimme yhä uudelleen, yhdessä. Sinä olit minua niin paljon parempi ja taitavampi kaikessa. Kestit kaiken sisukkaasti ja olit aina valtavalla innolla lähdössä matkaan mukaan.


Me kokeilimme myös näyttelyjä niissä kuitenkaan menestymättä mutta meillä oli intoa ja tahtoa uskaltaa. Jalon saapuessa laumaan sinä kasvatit pojan ja huolehdit ensi metreistä alkaen väsymättä ja uupumatta. Surusi Combon poismenosta oli käsinkosteltavaa ja lohdutonta. Jalo nosti sinut surun yli elämään. Selvitit rajat ja talon säännöt ja opetit leikkimään.  Ja Aapon tullessa jaksoit kesyttää nuoren miehen. Niin taiden ja osaavin ottein. Parempaa opettajaa ei koskaan olisi voinut ollakkaan.Sinä rakastit hotelleja ja niiden valtavia upottavia sänkyjä. Olit se ensimmäinen joka sijasi niihin paikkansa. Rakastit myös juhlija. Osasit väsymättä pompottaa ilmapalloja kuonollasi minulle takaisin. Ilotulitteet eivät kuuluneet sinun juhliisi. Pelkäsitkin niitä. Vanhemmiten kuulosi heikentyessä rakettien pauke ei enää häirinnyt.Uimamaisterin ja laiturilta hyppääjän arvonimen sinulle julistaisin. Rakastit hyppäämistä märkään kosteaan veteen. Sukelsit uhmakkaasti ja rohkeasti. Nautit myös auringosta ja lepäilit usein saunan terassilla auringon varjot turkissa kimaltaen.Sinun terveytesi haittasi hieman elämää nivelien ja lonkkien osalta. Kuitenkin uskon toivon ja luotan tehneeni oman parhaani eteesi.   Tiedän tehneeni oikean ratkaisun oikealla hetkellä oikeaan aikaan. Me saimme melko levollisen yhteisen yön. Makasimme vierekkäin ja kuuntelimme tuulen huminaa. Vanhan talon ääniä ja rapinaa ullakolla. Minä kastelin poskesi kosteilla kyynelillä ja tukahdutin suurta surua. Aamun valjetessa tiesimme molemmat ajan koittaneen. Me näimme ja tunsimme sen. Se hiipi luoksemme ja katseesi kertoi kaiken minkä tarvitsin tietää. Ja me lähdimme. 


Viimeinen käsky vapaa !! Juokse vihreillä niityillä. Ui lujaa ja uhmakkaasti. Anna auringon loistaa. Leiki rakkailla palloillasi. Muistele kaikkea mitä olimme ja tulemme olemaan. Sinä et poistu minusta vaan kaikki oleva ja mennyt pyörteilee minussa ilmassa ja maassa. Kiitos rakas kultainen Niiloni yli 10 yhteisestä unohtumattomasta vuodesta. 


Kommentit

 1. Narunjatke ja Harmaat02 helmikuuta, 2019

  ♥︎ Jaksamisia surussa, vie Niilo Taralle ja muille rakkaita terveisiä ♥︎

  VastaaPoista
 2. Osanottoni. Se suurin palvelus rakkaalle on aina vaikeinta.

  On etuoikeus saada jakaa palan matkaa elämästään täydellisen koiran kanssa. Valitettavasti tuo aika on aina meidän mielestämme liian lyhyt. Sanovat että koiran elämä on lyhyempi koska ne ymmärtävät nopeammin elämän tarkoituksen.

  VastaaPoista
 3. Kyyneleet kuivuvat aikanaan mutta sydän ei unohda milloinkaan <3

  Voimia ja jaksamisia suuren surun keskellä <3

  VastaaPoista
 4. Voi kamala, vollotan täällä silmät päästäni ja rutistan koiraani kahta kauheammin. Niin tiedän miltä sinusta tuntui - ja tuntuu yhä. Halaus sinulle ja koirille ja iso kiitos myös omista sanoistasi meidän surun keskellä ♥

  Meillä on aamulla Nanon kanssa sama edessä. Olemme nauttineet koko viikon elämästä. Se on viettänyt täysillä nämä aurinkoiset päivät. Huomiseksi on luvattu kaatosadetta, enkä ihmettele. Maailma menettää taas yhden persoonan, mutta niinhän sitä sanotaan, että parhaimmat lähtevät ensin. Ennen viimeistä hetkeä ajamme Nanon kanssa kotipaikalleni vanhempieni luokse, se oli sen lempipaikka ja jonka multiin se saa jäädä ikiuneen. Vielä ennen hoo-hetkeä se saa touhuta "lapsuudenkaverin" kanssa niillä mailla, joita se rakasti. Sitten on aika hyvästellä.

  Olen kiittänyt joka päivä koiraa siitä, että olen saanut oppia siltä niin paljon. Tänä yönä tehdään kuten te - nukutaan vierekkäin, hukutan sen kyyneliin ja halauksiin. Mutta tiedän, kuten tiesit sinäkin, että tämä on oikea päätös.

  VastaaPoista
 5. Voi kamala, vollotin eilen illalla silmät päästäni ja rutistin koiraani kahta kauheammin. Niin tiedän miltä sinusta tuntui - ja tuntuu yhä. Halaus sinulle ja koirillesi ja ennen kaikkea iso kiitos myös omista sanoistasi meidän surun keskellä ♥

  Meillä oli aamulla Nanon kanssa viimeinen yhteinen aamu. Nautimme koko viikon, elämästä ylipäätään. Se vietti täysillä nämä aurinkoiset päivät. Tänä aamuna paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta, eläinlääkäristä lähtiessä alkoi taivas tummeta nopeasti ja sataa. Maailma menetti taas yhden persoonan, mutta niinhän sitä sanotaan, että parhaimmat lähtevät ensin. Ennen viimeistä hetkeä ajoimme Nanon kanssa kotipaikalleni, se oli sen lempipaikka ja sen multiin se sai jäädä ikiuneen. Vielä ennen hoo-hetkeä se sai myös touhuta "lapsuudenkaverin" kanssa niillä mailla, joita se niin rakasti. Sitten hyvästeltiin.

  Kiitin joka päivä koiraa siitä, että olen saanut oppia siltä niin paljon. Sen kanssa olen kokenut enemmän ahaa-elämyksiä kuin kenenkään muun kanssa. Ja myös Nano, kuten Niilokin, se ei välittänyt virheistäni. Se teki aina täysillä ja jos se olisi ollut ihminen, se olisi lyönyt selkään epätoivoisillakin hetkillä ja huutanut "c'amoo - hymyä huuleen."

  Viime yönä tehtiin kuten te - nukuttiin vierekkäin ja minä hukutin sen kyyneliin ja halauksiin.. Mutta tiedän, kuten tiesit sinäkin, että tämä oli oikea päätös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ elämä jatkuu kipu hälvenee mutta muistot ne ei katoa koskaan ja ne ovat kultaakin
   kalliimpia ja minullakin vuosi oli raskas kauppani kaatui isäni kuoli ja siihen Niilo ♥
   Elämä kuitenkin kantaa ...kaikkea hyvää sinulle ♥

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥