Kiteissä

Uusihan se Nipan tulehdus tai oikeastaan antibiootti kuuri oli liian mieto ja otettiin järeämmät aseet käyttöön. Sitten seuraakin mielenkiintoista luettavaa ja innolla odotan kommentteja kokemuksista tai mitä ajattelette asiasta.

Puhuttuani pitkään ja hartaasti eläinlääkärin kanssa tutkimustuloksesta jossa Niilon pissasta löytyi kiteitä. Kiteitä siis voi muodostua tulehduksesta tai kiteet voivat myös muodostua esim liian lihapitoisesta ruokavaliosta. Kiteistä taas saattaa muodostua kiviä.

Meillähän ollaan raaka/sekaruokinnalla ja nyt suositellaan nappularuokintaa tai ruuan laimentamista perunoilla/riisillä yms. Tutkittuani asiaa netin ihmeellisestä maailmasta virtsakivinappuloita suositellaan käytettäväksi noin kolmen kuukauden ajan lääkinnällisistä syistä. Entäs sitten ? Missä kohtaa nappuloista on tehty lääkettä? Kuinka säilöntäaineellinen ruoka tuntemattomine lisukkeineen pystyy peittoamaan kotiruuan jossa omilla silmilläsi näet mitä kuppiin sujautat? Minä tiedän ja olen saanut kuullakin olevani itsepäinen. Mutta haluan tietää ja haluan ymmärtää. Myönnytyksenä olemme syöneet muutaman päivän virtsakivipurkkiruokaa. Nyt kaipaan mielipiteitä  jos teillä on painittu samoissa kiteissä niin kertokaa!


Kommentit

 1. Mites veden juonti? Tuplasti vettä ja usein ulos niin ei pitäisi muodostua kiviä.

  VastaaPoista
 2. Joo on juonutkin enemmän kuin normaalisti ehkä tulehduksesta johtuen ja olen
  hieman ujuttanutkin kosteutta ruuan joukkoon :)

  VastaaPoista
 3. Tämä aihe tosiaan jakaa rankasti mielipiteitä, enkä tiedä vielä, mitä itsekään nyt tekisin jos tilanne tulisi uudelleen eteen. Edesmenneen koiran virtsakiteet kuitenkin hoituivat pois Royal Caninin erikoisruualla (meillä kyllä syödään muutenkin kuivaruokaa, mutta ei todellakaan Rc:tä) eikä uusia tullut. Jokusen kuukauden (en nyt muista tarkkaan) taisi syödä sitä, kunnes tuli ilmi maksavika (joi ja pissi ihan hulluna), jolloin vaihdettiin ruoka sen lajin RC ja nuo oireet loppui ja koira söi kyseistä ruokaa sen kolmisen vuotta (maksa-arvot oli jatkuvasti koholla, mutta ei aiheuttanut näkyviä oireita enää), mitä vielä eli. Mietin tuolloinkin monesti ruuan vaihtamista ja/tai itse tekemistä asiaa tutkien ja syytettiin minua koirani tappajaksikin, kun sairaalle koiralle teollista ruokaa syötän (kuoli kyllä aikanaan ihan johonkin muuhun), mutta ruokavaliota en sitten kuitenkaan uskaltanut alkaa vaihtamaan, kun toimiva oli löytynyt ja pelkäsin koiran tilanteen pahenevan, jos alan säätämään omia.

  Teillä kuitenkin, jos tilanne on vasta alussa ja miellään haluaisit itse valita, mitä koiran ruokakippoon laittaa, niin tutki asiaa (en jaksa nyt alkaa googlettamaan, kun asia ei itsellä ole ajankohtainen, mutta itse silloin aikanaan löysin netistä paljonkin asiaa) ja kokeile, jos homma handlaantuisi mieluisammallakin tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta, jos olisi nappulat käytössä olisi helpompaa vaihtaa nuihin
   toisenlaisiin ja joo Rc napukat aiheutti aikanaan Jalolle hitonmoisen hiivan eli
   kynnys kyseiseen ruokaan on korkea. Mielenkiintoista että sua syytettiin teollisen ruuan syöttämisestä ja mulla menee toistepäin, teet niin tai näin koskaan ei pysty voittaan. Toivottavasti se koira voittaisi tässä kisassa edes ja yrittänyt olen löytää tietoa ja törmäys puolesta/vastaan on ollut rajua. Eräässäkin artikkelissa suositeltiin kiteistä kärsivää koiraa siirtymään nappuloista barffille ? :D

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥