Koira töissä

Saksanpaimenkoirapalstalla tätä kyseltiinkin koirien mukanaoloa työ elämässä.  Tuntuuko siltä vai onko nykyinen trendi suosimassa koirien hyväksyntää työpaikoilla. Meilläkin kylillä työskentelee ainakin yksi koira kampaamossa ja yksi luullakseni ainakin satunnaisesti kukkakaupalla.
Jalohan on koko elämänsä ollut matkassa useita kertoja viikossa töissä ja voisin väittää että viihtynyt loistavasti. Myös suurin osa asiakkaista suopealla mielellä ehkä yllättäväänkin rotuun. Ehkä saksanpaimenkoira mielletään lähinnä työkoiraksi poliiseille tai rajavartiostoon.  Työtähän kaupan alakin on mutta hieman erilaista. Jalolla on useita vakioasiakkaita jotka ensimmäisenä kyselevät poikaa ja haluavat rapsutella. Uskaltaisin väittää että uskallus rotuun ja tiettyjen ennakkoluulojen kaatuminen on ihan parasta mitä ukot ovat saaneet aikaan.

Kaupalla työskentelyn aloitti aikoinaan Combo. Tottumattomana ( vanhempana ) ei ihan kassalle asti selvinnyt mutta muuten viihtyi loistavasti kesällä takapihalla asiakkaita seuraillen. Seuraavaksi Niilo aloitti ihan pienenä nukkumisen kassan takana ja kasvaessaan ei tahtonut pysyä sitten missään. Kassapöytä ei ollut edes hidaste vaan oppi pian hypähtämään sieltä ylitse. Toki Niilokin vaikuttaa kaupalla vieläkin päiviä silloin tällöin mutta harvemmin. Aapo aloitellut uraansa hiljalleen ja tänäänkin leikeltiin yhteistuumin vahakangasta asiakkaalle. 

Sosiaalistamiseen tuskin parempaa paikkaa saa hakea. Erilaisia, ikäisiä asiakkaita lapsista vanhuksiin. Meteliä, huisketta, tavaran toimittajaa ja edustajaa. Kyllä siinä koiranpoikanen tottuu ja ei enää pienistä hätkähdä.
 Kuinka teillä otatteko tai pystyttekö ottamaan koiranne töihin mukaan, kertokaa.


Kommentit

 1. Mun mielestä on aivan upeaa että voi ottaa koiran töihin mukaan. Tekee todellakin plussaa rodulle, kun ihmiset pääsevät tutustumaan noin hienoihin yksilöihin. Monille kun taitaa olla hieman etäinen rotu, jos ei ole perheessä tai kotona saksanpaimenkoiraa. Niitä kun helposti pidetään juuri esim. poliisikoirina eikä silloin tietenkään voi lähestyä outoa koiraa. En ollenkaan pahastuisi jos täällä päin olisi jossain samainen mahdollisuus. Nyt olen lähinnä tavannut pienempiä koiria esim. kampaamoissa.

  VastaaPoista
 2. Kaikkein hauskinta oli kommentti kerran voinko liikuttaa käsiäni
  normaalisti :D Pelkäso varmaan että Jalo hyökkää kassan takaa käsiin kii :O
  Täälläkin kampaamossa on ihan sakemannin kokoinen koira, rotua ihan en tiedä :)

  VastaaPoista
 3. Toisaalta olis kiva, kun tekis työtä jonne voisi ottaa koiria mukaan, ei olisi välillä pidempiä aikoja yksin, vaikka meillä on harvinaista jo 8h yksinolot, yleensä max 6h. Pidempinä päivinä sitten käy appiukko vähän moikkaamassa ja käyttämässä ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää juu luxusta varsinkin siinä vaiheessa ku on saanu noi toimiin
   sillai ettei tartte ees aatella että ne on täällä, eivät välitä asiakkaista
   ja ovat hiljaa vaikka ukkomustalainen tulis sisään tai toivotaan etteivät
   oo nuin hiljaa roiston saapuessa :D

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥