Näyttö/Käyttö

Tottisteltu, lenkkeilty mitä ehditty. Melkoisen tiukat paikat työ rintamalla ja kaikki ratkeaa suuntaan tai toiseen viikon sisällä. Olisiko Norjan kala tehtailla paikka auki ? Pystyisinkö eläinsuojelijana ja herkkänä koko hommaan. Kahtotaan. Pyydettiin tänään tokoilemaan, sorry etten jaksanut. En ihan vähän viittinyt, vaan tosissani en jaksanut. Mikä teistä elämässä on tärkeää, olla onnellinen vaatimattomasti vai hivenen stressaantunut mukavasti rahoja pyörittelevä himo kiitäjä ? Tokoilu hermostuneena ei ainakaan hyödytä ketään. Ylläri vielä, pistin tämän pojan, noki nenän näyttelyyn. Kuka seuraa taasen kuumana käyvää käyttö/näyttely  keskustelua saku palstalla. Huoh, kuinka ne jaksaa. Lopetetaan jo, jookos ♥

Molemmat lajinsa edustajat ovat aivan yhtä arvokkaita, lemmikkejä, harrastuskoiriakin. Molempiin käytetään aikaa ja vaivaa. Hellyyttäkin tuhlataan. Että inhoan sanaa luiskaperä, jotenkin rasistinen sana. Vai !

Kommentit

 1. Jep ja kun ne kaikki ei ole niitä luiskaperseitä tai liikkeet sellaisia, että kintereellä astuu. Huoh. Mä lähdin ryhmästä hittoon, ei vaan enään jaksanut.

  Yllättävää, että käyttis porukka tätä.. Tottakai rodun tilanne on huolestuttava, mutta linjako takaa terveyden ja ominaisuudeltaan hyvä sakemannin? Ei.

  Tässä miettinyt uskallanko kokeilla jäätä ja kirjoittaa aiheesta oikein oman postauksensa.

  VastaaPoista
 2. Ajattelin kanssa leventää, mutta en ehtinyt kaikkia syntyjä syviä jaaritella :) Kyllä mielipiteensä saa ja pitääkin tuoda sesiin :) Mutta tuolla palstalla on kumma että harvemmin näyttis väki haukkuu käyttiksii..mä taidan vielä olla siellä, ku kavereita on ja kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne näyttisporukatkin haukkua osaa. Niillä vaan valitettavasti on niin vähän faktoja apunaan (on vaikea haukkua lajeja joista ei tiedä kuin kuulopuheita, siinä menee uskottavuus yleensä lauseen nro 3 aikana) että haukkuminen loppuu aina lyhyeen. Selkeästi käyttöporukka kokee tietyt asiat tärkeämmiksi, rodun kokonaiskuva ei peity oman armaan mussukan rakastamisen alle.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista, vaikea tosiaan itse arvioida koska itse en syyllisty koskaan toisten mollaamiseen lajissa kuin lajissa, koirissa kuin koirissa. Eikä minusta rakastamista koskaan voi olla liikaa, liian vähän kylläkin :)

  VastaaPoista
 5. Nyt saatte koirattoman ihmisen joskin koirista kiinnostuneen kommentit aiheeseen. Tuo on varmaan se eniten keskusteltu ja väitelty aihe sakujen ulkomuodossa Jos jalostetaan jonkin näköiseksi vain ajattellen ulkonäköä ja niin että koiran rakenne ja fysiikka siitä kärsii niin ei hyvä. Eikö se tärkein ole kuitenkin sitä, että koira voi hyvin ja pysyy kunnossa mahdollisimman pitkään? Siihen sitten en osaakaan ottaa kantaa kuinka tuo kyseiseen rotuun vaikuttaa vaan halusin lähinnä korostaa sitä, että koira on ihmisen paras ystävä ja eikö olisi luonnollista, että paras ystävä voi hyvin :) Niilo ja Jalo on ainakin upeat pojat, elämäkin tuntuu olevan mukavasti mallillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran valehtelin, että omat parhaat ystäväni löytyvät kylläkin kotikissan ja siamilaisen muodossa ;)

   Poista
  2. Kiitos kommentista ja ihanaa että muutkin tuovat mielipiteitään julki ja kissa on oikeasti ihana paras ystävä ♥ Ja asiaan, kokemuksella voin sanoa että niin käyttö kuin näyttely puolelta löytyy terveydessä sanomista, itsellä kaksi näyttelylinjaista ja toinen a lonkkainen ihme ja vieläpä kyynärät puhtaat ja lisätään että terve kaikilla osa alueilla ja Niilo, noh sanomista on ja varmaan pätee samoin verrattaessa esim käyttölinjaisiin, terveitä ja ei niin :) Mutta rakkaita ♥

   Poista
  3. Aika monella käyttikselläkin on selän kanssa ongelmia, kuin myös muunkin luuston suhteen. En lähtis huutelee, että näyttikset on ainoita ongelmallisia. Jännä juttu..

   Poista
 6. En tunne ketään käyttis-harrastajaa joka väittäisi että vain näyttiksissä on ongelmia. Käyttiksillä on osin samoja ja osin eri ongelmia kuin näyttiksillä. Näihin ongelmiin suhtaudutaan kuitenkin eri tavalla. Esim korvien väliä jos ajatellaan niin käyttiksillä on nykyään hermostuneisuutta johon on kasvattajien parissa kiinnitetty voimakkaasti huomiota. Näyttiksissä taas vastaavasti on vietittömyyttä ja tätä taas ei siellä kasvattajien (eikä kauheasti harrastajienkaan) parissa nähdä ongelmana laisinkaan.
  Tiedän ison liudan näyttis-harrastajia joiden mielestä saksanpaimenkoiran nykyisessä tilassa on kaikki hyvin.

  Kyse lienee tästä suurimmasta erosta:
  Suurimmalle osalle näyttis-harrastajia on yhdentekevää miten rodun käy, pääasia että oma mussukka on tässä ja nyt. Valtaosa käyttis-harrastajista taas on aktiivisesti huolissaan rodun kaikissa linjoissa esiintyvistä ongelmista ja yrittää vaikuttaa asioihin.

  Kommentti "tosi jännä ;) " antaa sellaisen kuvan että hassua miten kylillä huudellaan, kaikkihan on hyvin ja hienosti ja ihanaa.
  Vaan kun kaikki ei todellakaan ole hyvin... mutta kukin elää valitsemassaan maailmassa. Sana on vapaa ja samoin on vapaus olla sanomatta.
  Vastuuta saa kantaa ja olla kantamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentti oli tarkoitettu vastaukseksi kaverille, joka tuntee mut :) Ja kyllä tässä huolta kannetaan aidon oikeasti. Saksanpaimenkoiran tilassa kuten ei monen muunkaan rodun tilassa ei kaikki ole hyvin, nimimerkillä kokemusta on. Olen kuitenkin saanut toisen täysin terveen kaikilla osa alueilla ja näyttely linjaisen, joten kasvattaja todella tekee parhaansa rodun eteen :) Aivan varmasti ja varmaan moni muukin pyrkii parhaimpaansa. Kirjoitin asiasta lähinnä siksi kun niin monella foorumilla näykitään puolin ja toisin. Suojelukentät tai näyttelykehä, minusta yhtä arvokkaita ja tiedätkö, molemmanlaisia koiruuksia tarvitaan. Ihan en koti koiraksi ja ekaksi sakuksi suosittele voimakas viettistä käyttö linjaista, eikö totta. Kiitos kuitenkin kommentista ja kivaa syksyä :)

   Poista
 7. lyhyt vastaukseni tähän aiheeseen kun olen laiska kirjoittelee ;)
  Itse pidän ensi sijaisesti tärkeänä mitä koiran korvien välissä on! sekä terveys ok ja sen jälkeen ulkonäkö.

  VastaaPoista
 8. Sakupalsta(t), ah! Se on kyl omanlaisensa riitaisien kakaroiden leikkikenttä sillä erotuksella, että kirjoittajat ovat aikuisia. Sitä ei vaan aina juttujen perusteella uskois. Samat aiheet kiertää kehää vuodesta toiseen, jokaisesta aiheesta saadaan lopulta väännettyä se tuttu näyttö/käyttö-kiista, ja toisten kunnioittaminen on kaukainen haave vain. En tykkää niin riitaisasta meiningistä.

  VastaaPoista
 9. Minä olen sitä mieltä, että jos haluaa vain kotikoiran eikä tule viettien kanssa toimeen, ei pidä ottaa sakua ollenkaan. Se on työkoirarotu, jonka tilasta kaikkien kasvattajien kannattaisi olla huolissaan. Mutta tää on VAAN mun mielipide ;) Eikä näyttelykehä tosiaan kerro koiran korvien välistä kovinkaan paljoa. Mikä tahansa muu harrastus kertoo paljon enemmän. T: Näyttiksen omistaja

  VastaaPoista
 10. Minä kiitän kaikkia Wiiwi totta puhut, Bemsku aivan ja sinä anonyymi , on mielipiteitä ja saa olla :) Enää en puutu asiaan :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymin kanssa samaa mieltä, että sakemanni ei jokaisen ihmisen koira valitettavasti ole. Paljon on ilmoituksia kun annetaan sakemanni pitovaikeuksien vuoksi pois yms soopaa, kun kumminkin vika suurimassa osassa on siellä hihnan toisessa päässä!

  VastaaPoista
 12. Wiiwi, tuon allekirjoitan anonyymin ja sinun kanssasi täysin, on paljon perheitä joilta ottaisin välittömästi sakemannin oitis pois. Tarkoitin lähinnä että on hyvä että pystyy valitsemaan hieman helpomminkin koulutettavan sakemannin. Koskaan en tätäkään suosittele täysin osaamattomiin käsiin. En koskaan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥