Pakkasella paleleeko?

Talvi on saapunut hyytävine tuulineen.  Minä en tätä tilannut mutta useista päivityksistä päätellen hyvinkin toivottu vieras hän on. Meillä voisi käydä kääntymässä kupposella ja jatkaa matkaa.

Säästä en liiemmin tullut puhelemaan vaan koirien selviytymisestä pakkasella. Meillä Niilo tarvitsee jo olemattoman rasva kerroksensa vuoksi takin sekä myös lonkkien. Käytössä on hurtan vuorellinen loimi karvakauluksella. Toimii todella hyvin ja ukko antaa pukea asusteen mielellään ylleen. Huomioitavaa kuinka lämmin selkä onkaan takista kuoriuduttua. Tassut kovemmilla pakkasilla ovat kovilla ja silloin lenkkiä lyhennetään, tossuja en ole vielä edes harkinnut. Suuret lihasryhmät palelevat koirilla yleisesti herkimmin. Tassujen kautta taasen lämpö karkaa.
Jalolla vararavintoa on kertynyt muhkean turkin lisäksi ja koskaan ei ole pahemmin kinttujaan nostellut saatika kylmettyneeltä vaikuttanut.  Mantteliin ei siis tarvetta.
Aaposta nyt on vaikea sanoa mitään sillä sen verran vauhdikkaasti ukko suhaa hangella että tuskin ekana paleltuu sekään. ( Heikoin lenkki koko ulkoilussa olen varmaankin minä )


                                                               Tossut

Tietenkin tossujen käyttöä voisi jopa harkita mutta tietyllä tavalla vaivalloiseksi tuon asian koen mielessäni. Samalla olen Niilossa huomannut että lenkin jälkeen tykkää vielä viltistä yllään. Lihakset jäykistyvät ja kuormittuvat viileällä ja kaikenlainen apu, pienikin edesauttaa koiraa ja lemmikkejä yleisesti selviytymään talven rasituksista. Oikein kovilla paukku pakkasilla ulkoilun vähentyessä sisäleikit aktivointeineen otetaan meilläkin käyttöön.                                      Tälläisen toppatakin bongasin Peten koiratarvikkeen sivulta,
                                      kokemuksia?

Kuinka teillä käytetään vaatetusta? Tossuja ? Muita kultaisia vinkkejä pakkasen varalle, kertokaa.


Kommentit

 1. Meilläkin lauman viluisinta eli Konstaa viluttaa ja siis ihan sisällä! Sinne se vetäytyy saunan lattialla tai takan eteen jos on tulet. Eipä huudella tarhaan tällä hetkellä meillä :D Onnea on noin reippaat ukot jotka lähtee mieluusti näilläkin keleillä mukaan ulkoilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa vielä reipas emäntä :D Eivät taida kissat nenäänsä näyttää
   ulkosalla, toivottavasti kesäkissat ovat löytäneet paikkansa. Konstalle
   viltti kanssa niskaan ja ihanille päikkäreille takan eteen ♥

   Poista
 2. Tossuja käytin Misulla kovilla pakkasilla sillä se alkoi nostelemaan tassuja jo muutamalla pakkasasteella, epäilen sen päässeen paleltumaan ennen meille tuloa.

  Rocky ei oo koskaan tarvinnu mitään lämpöjuttuja. Tälläsillä pakkasilla oon autoon laittanut varsinki jos joutuu esim treeneissä odottamaan. Häjyllä tosiaan oon nyt pistäny manttelin ku on menny alle -15, just lonkkien takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossut, oliko ne tai koitko hankaliksi? Nipa todella tarviisi ne, mutta
   se on sellasta sählinkii muutenkin ulos lähtö :) Näin kovilla pakkasilla
   hirvittää jättää autoon ku webastokin reistaa :( Sen turvin uskaltanut poistua
   paikalta :)

   Poista
  2. No joo ja ei. Tosi kireelle ne sai laittaa et pysyi kovassakin menossa. Ihan hirveesti ei neiti niitä arvostanut mutta antoi olla jalassa. Hyvät naurut aina saatii ku nosti kinttujaan pirun ylös. :D ja aika liukkaan oloiset oli, jos lumen alla jäätä niin aika varovaisesti piti mennä. Nopeesti ne jalkaan laittoi ja kyllä ne pysy ku vaan laitto oikeesti piukkaan. Tosin mä ostin varmaan edullisemmat, sellaset puna mustat. Vaikkei ollu markkinoiden kalliimmat niin kyllä ne lämmitti ja Misu lopetti tassujen nostelun ku oli töppöset jalassa. :)

   Poista
  3. Hyviä ja huonoja puolia :)liukastuminen ois nipalle vaarallistakin ku tahtoo mennä ajatus edellä ehkä en ees harkitse :)

   Poista
 3. Tutolla on Back and Trackin toppaloimi. On loistava ja käytetään kovimmmilla pakkasilla. Lämmittää lihaksia mukavasti. Nyt varsinkin kun koira on luuta ja nahkaa, niin erityisen hyvä. Teen noista BOT-tuotteista postauksen tässä jossain vaiheessa kuvien kera. Itselläni on käytössä päivittäin lenkillä BOT:n alusasu. Ihan mieletön! Tänäänkin huideltiin metsässä yli tunti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva teeppä :) Tuo alko kiinnosta alusasu, kaipaisin itsekkin jotain
   hengittävää, mulla on sellanen urheilukerrasto mutta hikoilemattomana
   tyyppinä siinä tulee jotenkin tukala olo :O Niilokin on rasva määrältään aina ollut hieman hoikahko palelevakin ...Odotan postausta :)

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥