Koulutuksista

Kovasti ollut häslinkiä koiran kouluttamisesta ja yhdestä koiraleiristä. Yleensä en katso juurikaan mitään videoita jotka liittyvät koirien pahoinvointiin saatika puhtaaseen eläinrääkkäykseen. Tämän katsoin ja teki kyllä pahaa.

Kuuna valkeena en suostuisi koiraani tuolla tavalla käsittelemään sillä uskon että luottamus heitettäisiin samalla romukoppaan ikuisiksi ajoiksi. Kuitenkin jossain vaiheessa tulee se raja vastaan jolloin nakin heiluttelu ei enää toimi.  Asiantunteva kouluttaja osaa ohjata ilman ikäviä pakotteita tämän etapin yli.  Johdonmukaisella määrätietoisellakin ohjeistuksella auttamaan koirakon etenemistä vaativiinkiin harjoitteisiin. Kouluttajan parhaita palkintoja ovatkin sujuva yhteistyö ja mahdollinen menestyminen ihan kisa kentille asti.

Ja vaikka et olisikaan menossa kisaamaan kouluttajan innostuneisuus luo myös sinulle onnistumisen hetkiä. Pelkällä ilolla ei kuitenkaan päästä kovinkaan pitkälle sillä tavoitteiden saavuttaminen vaatii määrätietoista ponnistelua. Kuitenkin kaiken tekemisen tulisi olla reilua, johdonmukaista, oivaltavaa ja herkällä korvalla koiraa kuuntelevaa. Ohjaajaa väheksymättä.  Ohjaajan pahoinvointi, latistuneisuus luo pohjaa palamiselle jossa saavutettu etu jysähtää kattilaan.

Koiran koulutus on myös rotuun liittyvä tekijä jossa koiran omat luontaiset taipumukset tulee ottaa tarkasti huomioon. Saman rodun sisällä voi olla monenlaista kulkijaa ja se hienovaraisuus jota myös koiran lukutaidoksi katsotaan on erityislaatuinen piirre kenessä tahansa. Taitava kouluttaja oli sitten leirillä tai yksittäisillä tunneilla tulisi kaiken aikaa ottaa huomioon eläimen hyvinvointi, ohjaajan hyvinvointi ja koirakon luontainen kemia. Jos koirakko hortoilee eri päissä hihnaa ei väkivallalla saavuteta mitään hyvää. Tämä yleensä kertoo ainoastaan vanhentuneista tavoista jotka ovat yhtä kuin tietämätön/taitamaton kouluttaja.

Kouluttaja voi myös olla liian ilmeinen, liian helppo jolloin keskittyminen herpaantuu ja edistys tukehtuu. Kutsuisin koulutusta eräänlaiseksi terapiaksi jossa kaiken on natsattava yhteen. Välimuotoja ei hyväksytä ja keskeneräisyyteen ei jäädä roikkumaan. Se tunne kuitenkin kantaa pitkälle kun poistut tyytyväisen koiran kanssa reeneistä itsekkin myhäillen. Edistyttiin, onnistuttiin, katso mua silmiin tää on niin meidän juttu !!
Kommentit

 1. Mä en enää edes pysty meneen Facebookiin juuri tälläisten videoiden takia... Mun tulee niin paha olo ja ne videot jää kaivamaan mun mieltä ja pitkään. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en mäkään todella pitkään ja kaikki pahoinpitely
   jutut uniin asti :( Miten tää kommentti napsahti nyt näkyviin :O

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥