Tottis töhinät

Eli puretaan viime kertainen toko koe palasiin ja pureskellaan huolellisesti ja sitten nielaistaan. Koehan siis oli Tuuloksen kauppa  keskuksen parkkihallissa ja Niilolle entuudestaan tuttu paikka, ollaan harjoiteltu siellä satunnaisesti.
Luoksepäästävyys 10 ( tämä sujuu loistavasti )
Paikalla makaaminen 9 ( nousi ennen käskyä )
Seuraaminen kytkettynä 8 ( tarkkuudessa parannettavaa )
Seuraaminen taluttimetta 7,5 ( hieman irtoaa )
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7,5 ( nousi ennen käskyä )
Luoksetulo 9 ( oliko että kiersi suoraan sivulle? )
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5  ( istui ennen käskyä )
Estehyppy ( istui ennen käskyä )
Vaikutelma 7.5

Summattuna jokainen tietää mikä mättää. Mutta kuka tietää taika keinon oikaista tilanteen ?????
Ongelmaa ei ole juurikaan ennen esiintynyt näin laajasti, mitä olen tehnyt väärin ja kuinka korjaan asian .

Iloista viikonlopun jatkoa ja ihana sentään, tervetuloa uusi seuraajamme Jaana ♥
Kommentit

 1. Tokossa saa koira tulla suoraan sivulle, ei oo voinut siitä pistettä viedä. Oisko ollu vinossa tai tuomari ois halunnu vauhtii enemmän?

  VastaaPoista
 2. Jaa muu ei musta menny pieleen,,, vauhtia oli ;) Mutta tuo ennakointi, nousee ennen käskyä, mistä se on tullu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riko ruutiineita. Jos aina palkkaa ku koira nousee sivulle niin meillä ainakin roksu rupee ennakoimaan ku tietää mitä seuraavaks tapahtuu ja et palkka tulee. Rockyhan rupee nopeesti ennakoimaan jos mennään samalla kaavalla.

   Poista
  2. No yritetään rikkoa ja puututaan just tohon :) Kiitti

   Poista
 3. Ainakin meillä palkka tulee paikallamakuussa maahan koiran tassujen väliin kun palaan luokse (palkkaan siis ruualla). Eli aika usein palaan itse koiran luokse enkä aina kutsu luoksetuloon - ei tiedä kumpaa tiedossa. Jökötän siis siellä kaukana kuin olisin kutsumassa luo hengitystä pidättäen, mutta palaankin sitten luokse.... En tiedä voisiko tämä auttaa - tai ymmärsinkö ongelmaakaan oikein ;D

  Hei - hieno uusi banneri! Mahtava ilme Niilolla! Tuota palloa ei helpolla viedä XD Millä kameralla sä muuten kuvaat? Sulla on aina niin hyvännäkösiä otoksia. En tokikaan tarkoita että kaikki kunnia kameralle - kyllä noista kuvista näkee, että joku tietää mitä tekee. Pitäs jossain vaiheessa vaan itsekin satsata uuteen kameraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä siis ongelma siinä kun palaan Niilon sivulle ja yleensä annan käskyn istu melkein samantein, mutta kokeessa tulee viive tuomarin suunnalta ja siinä Niilo ei malta vaan nousee ennen mun käskyä ja kiitos kehuista, kuvaan Nikonilla eli tässä on 5100 ja putkena tällä kertaa Tamron :)

   Poista
  2. Ja sitäpaitsi sun kuvat on kanssa ihania, oon aina tykänny ja koska itekkin tykkään kysellä ja vaihtaa aatoksia, mikä kameruus sulla on ja putki kiinnostaa ♥

   Poista
  3. No sitten tota meidän tapaa vois kokeillakin. Eli samassa tilanteessa meillä tehdään niin, että kun palaan koiran viereen ja ollaan asennossa jossa koira käskettäisiin sivulle, niin aivan ensin kumarrun antamaan sille makupalan suoraan maahan tassujen väliin, koira syö sen, odotan hetken (tämä hetki vaihtelee, joskus joku treenikavereista antaa merkin ja sen mukaisesti toimitaan), käsken koiran istumaan (huom. tästä ei palkkaa), sitten seuraa-käskyllä muutama askel ja jos koira seuraa hyvin (yleensä seuraa koska tietää mitä tulee) niin se kunnon kehu ja palkka tässä =) Meillä makupala maahan on toiminut hyvin, koira ei ennakoi istumaan nousua, koska periaatteessa se ei siitä liikkeestä saa palkkaa lainkaan. No mut näin meillä ;)

   Mulla on Canon EOS 550D + putket EF-S 55-250 (käytän tätä pääsääntöisesti) sekä EFS 18-55. Mutta kaikkien kuvat, joita ihailen on Nikonilla otettuja (heh!) ja itselläni aiempi oli vanha Nikon ja jotenkin tykkäsin sen käytöstä vain enemmän... Nyt olis tähän rinnalle enempikin tuollanen kätevästi lenkilläkin takin taskussa kulkeva pokkari. Olen aika kyllääntynyt järkkärin roudaamiseen vaikeammissa maastoissa. Mut pokkareissakin kun hakee sitten todella hyvää kuvanlaatua, niin hinnat alkaa olla aika huimaavia...

   Kiva kun tykkäät meidän kuvista <3 Meillä tosin kamera hoitaa automaattisesti suurimman osan työstä, myönnettäköön ;P Kiinnostaisi kyllä tuo kuvaamisen opiskelu lisää.

   Poista
  4. Mä voisin kokeilla palkata tassujen väliin, meillä Niilo ei käytä makupaloja, vaan palloa, mutta jos sen ensin laittas sinne :) Kiitti vinkistä :)
   Mä kanssa haluisin pienemmän vaikeisiin maastoihin, mutta Nikonin pikkuiset maksaa maltaita ja sittenhän jo ottas uuden järkkärin :)

   Poista
 4. Kokeile myös vaihdella aikaa milloin sanot sen sivulle käskyn. Ja jos nousee ite, älä palkkaa. Mä sanon ä ää jos ei mennyt oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi äää ois hyvä, mulla taitaa tulla voi helvetti :) En joo palkkaa siitä, yritetään :)

   Poista
 5. Meillä ollaan erikseen opeteltu et minä saan tehä mitä tahansa, mut jos koira on käsketty vaikka maahan, siitä ei nousta ilman lupaa. Koiran vieressä seisten oon helutellu käsiä, hyppiny, rumpannu viereen-eteen (sivulle/taakse)-viereen ilman et koira saa nousta siin kohtaa ku vieressä käyn yms. Ja jos nousee, niin siihen on hyvä olla merkki, et nyt meni väärin, just niinku nnopakin kirjoitti ;)

  VastaaPoista
 6. Siis ajoin takaa sitä, et "rikotaan" koiralta se perusajatus et kun ohjaaja tulee viereen, saa aina istumiskäskyn. Kun se ei oleta, et aina pitää nousta istumaan, se ei todennäköisesti ennakoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoitte kaikki mulle ajateltavaa ja yritän tosissani puuttua ja tänään puutuinkin hallissa asiaan. Tein lyhyitä seuruita, maahan ja seiso ja sivulla viivyin kauan ennenkuin annoin käskyn, mutta ku se tuomari älähtää siellä nii Niilo ottaa varmaan siitä käskyn nousta :)

   Poista
  2. Voisiko joku treenikamu olla "tuomari" ja älähtää? Meillä treenataan myös silleen et joku leikkii tuomaria ja sanoo monta kertaa "käsky! ...... käsky!" Mutta koira ei saa nousta, ennenkun sinä sanot. ;)

   Poista
  3. Kiva idea, tosin näin talvella voisin huudella huuhkajaa, kettua, Jaloa.. kun ketään muita ei pihalla oo :) Pidän mielessä kuitenkin idean :)

   Poista
 7. Onnea tätäkin kautta Niilolle ja siulle :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Eija!
  mä ole jo pitkään seuraillut teidän komeita poikia <3
  Kuvat on tosi upeita niin koirat kuin maisematkin niissä!
  Kiinnostaisko teitä joskus tapaaminen Evon maisemissa?
  meiltä ei ole kun parinkymmenen minuutin matka sinne eikä
  tota koira seuraa meiän rouvalla ole liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se varmaan kävis, mutta olisi paree että mulla olis varmaan yks kerralla ulkona, olikos se uros sullakin, Niilo ei niinkään muista välitä, ei tosin oo leikkiny pitkään aikaan muitten kaa ( urosten kanssa ei kande kokeilla ) Jalo haukkuu, mutta tykkää tytöistä :) Ainaskin kävellä voitas ja myöhemmin vaikka harjoitella yhessä :) Jos haluut tuu mun FB kaveriks, vois pitää helpommin yhteyttä :)

   Poista
  2. Ja rouva, hah, luin ensin että tarkotit itseäsi eli Jalo tykkää :)

   Poista
 9. kyllä toi 6v jo rouva on ;)
  kiva juttu! palaan asiaan
  naamakirjan puolella.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥