Positiivinen motivaatio

Positiivinen motivaatio reeneissä miltä kuulostaa. Ainakin tavoittelemisen arvoiselta. Usein reeniliivin päälle vedettyäsi olo alkaa jo hieman motivoitua. Kentälle saapuessasi olet jo saattanut päästä oikeaan vireeseen ja innostus pukkaa hikeä pintaan. Näinhän sen pitäisi siis mennä. Koirasi ja sinä muodostatte koirakon, teamin joka puhaltaa yhteen hiileen. Joskus vaan te sinkoilette eri suuntiin ettekä kohtaa oikeasti laisinkaan. Näissä tilanteissa saatat tuskastua ja jopa haluta kentältä kankkulan kaivoon. Tuttua?
Jos asenne on hukassa ja olo tuntuu saamattoman vaikealta reenit tulevat yleensä epäonnistumaan. Kiire, väsymys ja riittämättömyys ajavat usein ahdinkoon jossa oikeanlaista vire tasoa saa hakemalla hakea. Joskus taas koirasi ja sinä olette epävireessa, toinen tahtoisi tehdä ja toinen hankaa vastaan. Taaskaan ei onnistuta. Miten tästä kuopasta voisi kavuta voittajana maaliin?
Itselle tieto reenin jälkeisestä hyvästä olosta luo jo itsessään pohjaa. Reeneihin on hyvä mennä vaikka hieman väsähtäneenäkin. Onnistumiseen voi riittää vaikkapa erityisen hyvät makupalat joilla koirasi saa uudenlaista virtaa. Uusi palkkio lelu tai ihan mitä vaan eri lailla tehtynä vanhoihin tapoihin nähden. Hyväksi havaittu keino on myös vaihtaa reeniä, tokosta aktivointiin tai ihan vaikka koiratanssiin. Samaa puuduttavaa kaavaa toistettuna homma ei ota tulta alleen ja edistymistä ei enää tapahdu toivottuun tahtiin. Hullutelkaa, hassutelkaa ja jos onnistutte muussa lajissa niin ilo on helppo siirtää tavoitteelliseen reeniin.

Ostakaa vaikkapa uudet reenivetimet, reenipallot, makupalat, vaihtakaa lajia, uskaltakaa kokeilla. Onnistukaa eri väylien kautta ja vain tällä tavoin voitte edetä haluamallenne tasolle. Oikea asenne ratkaisee juuri nyt ! 

Kommentit

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥