Pure Tokoa

Tuntuuko minusta vaan kun ei olla harjoiteltu riittävästi alo luokan paikkamakuuta että se on VAIKEAA. Aika hankala tietty harjoitella kolmen oman koiran kanssa.  Anyway pidän sitä suurena peikkona . Kokeilin ottaa tänään kaikki muut liikkeet alokkaassa ja vaikeinta tuon paikkiksen lisäksi on sujuva kääntyminen. Kapulan pito sujuu jotakuinkin, kaukot no jaa, este ihan ok, seuruu no juu, luoksetulo juu . Edelleen pohdin onkohan tämä jotenkin turhaa, olisiko sittenkin miehekkäämpää vain aloittaa purut. Ei taitaisi omien koipien asennolla olla niin justiinsa. Aapolla on nimittäin valtavan isot ja vahvat hampaat, juu älkää tukehtuko siellä. Tai voitaisiin ihan vaan näytellä.

Saunassa ollessani ihmettelin kauheeta metakkaa kuistilla ja ikkunasta näin sen raahaavan 10l täyttä vesitonkkaa kahvasta hampailla kiinni pitämällä pitkin pihaa. Noilla hampailla hihakin saattaisi saada kyytiä
Ennen tykkäsin tokon kurinalaisuudesta vasta painona työlle ja keskittyminen auttoi unohtamaan työ kuviot. Nyt kun töissä on liikaa, tekemistä liian paljon ja lamasta ja kaikesta alituinen ressi niin tuntuu ettei sietokyky enää riitä mihinkään. Jotain räjähtävää toimintaa tässä kaipaisi, nyrkkeilyä ehkäpä.

 Mitä mieltä olette onko esim rally toko syrjäyttämässä tokon?  Oletteko tyytyväisiä uudistettuihin sääntöihin?  Onko tokolla tulevaisuutta !

Kommentit

 1. Mie en tykkää yhtään tokon uusista säännöistä, treenasin vanhat mut uusia en alkanu treenaamaan.. Oon selkeesti sitä pk-harrastajatyyppiä että sieltä löytyy omaan makuun ne parhaat ja miellyttävimmät lajit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin meilläkin jäi Niilon kanssa kesken avoin ja en enää viittiny Nipalle
   uusii opettaa. Jotenkin tylsiltä ja vaikeilta ne tuntuu. Aapon kanssa olisi todella
   vielä mahdollisuus tehdä vaiks mitä :) Kiva ku en oo ainuu :)

   Poista
 2. Metsäjälki, haku? Mä en jaksa enää tokoilla, pk on meidän juttu😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps sinne suuntaan kaikki kallellaan :) Ainuu miinus haussa
   on aika, sitä ei ole, toko oli kiva valita ku sitä voi harrastaa
   missä vaan ja pienellä ajallakin. Ehkä jälki vois olla ku pääsis sisään :)

   Poista
 3. Mä taas tykkään uusista säännöistä, kynnys korkeempiin luokkiin madaltui. Onhan siellä toki joitakin kummalisia liikkeitä, mutta toi kivasti haastetta. :) Taran kanssa nyt pääpaino tod.näk tulee olemaan pk-puolella, mutta eiköhän senkin kanssa tokoa väännetä, ainakin jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä nyt oot niin reipas ♥ Se paikkamakuu mua hirvittää ei sellasta koira
   voi oppii,yksitellen ylös :(

   Poista
 4. Kyllä täytyy välillä pohtiakin että mikä oikeasti itseä miellyttää, mistä treenistä voi todella nauttia itsekin ja mistä koirat tykkää :). Toko on tarkkaa puurtamista ja siinä voi haastaa itsensä kouluttajana aika lailla, mutta silläpä mäkin olen vaiheessa, kun on muuten paljon kaikkea ja se kisoihin asti kouluttaminen vaatii vielä himpun enemmän voimia kun mitä nyt on. Että omaksi huviksi ja omaa vauhtia edeten, mutta niin että menis oikein se minkä tekee, että se treeni palvelee sitten jatkossa jos kisoihin haluaa. On paljon lajeja, joita voi tehdä helposti mukavasti itsekseen, mutta ei oo niin tarkkaa. Yksi on peltojälki, tykkään kauheasti kun voi tehdä itse ja kun on perustaidot olemassa, voi välillä käydä päivittämässä osaamistaan ja jatkaa sitten taas itsekseen. Toinen on se koiratanssi, ja vitsi hei tuo rallytoko, kaikessa vapaudessaan ja monipuolisuudessaan, on pirun hauskaa :D. Toki siellä tarvitaan paljon taitoa ja varsinkin ylemmissä luokissa, mutta siinä on kisakynnys matala ja se on jotenkin hyväntuulista touhua. Ei sillä etteikö toko olisi, pitäisi olla, ja ettenkö siihen kouluttaessa ja omassakin treenamisessa oikein erityisesti tähtäisi. Se on tärkeää siinäkin, mutta siinä sääntöpaljoudessa toko on kyllä joskus uuvuttavaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kuten alla mainitsin uskoo itteen löytyy taas eritavalla reenien jälkeen,
   selkeesti meidän pitää reenata useemmin jo toi viikon tauko sai mut epäileen kaikkee :D

   Poista
  2. Mutta ne tauot tekee oikeasti hyvääkin! Juuri siks että ne saa ihmiset ajattelemaan välillä ja sit sen jälkeen kun jotain taas tekee, ajatukset selkiytyy :). Joskus täytyy vaan mitään ajattelematta treenata ja hyvällä mielellä panostaa onnistumisiin niin ei huomaakaan kun kehitystä on tullut. Että unohtaa ne kovat tavotteet ja kattoo että mitä tekee, tekee hyvin. Ei se ainakaan pieleen mee! Treenipäiväkirja on oikeesti hyvä asia, että siellä lukee missä mentiin milloinkin. Niin näkee ne edistykset. eikä tarvii välttämättä olla sitä montako namia ja mitä lajia ja mikä häiriö, vaikka se onkin paras. Sekin olis kiva, että kirjottais miten meni, mitä osattiin, mikä tarvii lisää treeniä, mikä fiilis jäi. :)

   Poista
  3. Totta tauko tekee koiralle hyvää ite hukkaa ajatuksensa siinä välissä :D
   Mutta ku tää on niin sikakivaa touhuu :D ettei malttas pysyy kentältä pois :)

   Poista
 5. No niin ja hei otetaan toi rallitoko hetimiten valikoimiin ja sitten
  harjotellaan tota peikkoo paikkista urakalla ettei se enää hirvitä :D Sitten
  voitas keskittyy siihen bh kokeeseen tuliko tässä nyt hieman liikaa ? :D :D

  VastaaPoista
 6. Minä tykkään tokosta! :) Siinä se menee hyvin pk-lajien rinnalla ja pidän uusien asioiden opettamisesta koiralle. En ole oikeastaan yhtään tutustunut rally-tokoon mutta ymmärrän miksi porukka on siitä niin kiinnostunut. On matalampi kynnys aloittaa kisaaminen kun koiran ei tarvitse olla yhtä hanskassa kuin tokossa. Meillä on ollut aloluokassa liikkeet ihan levällään ja sama avossa, kun vain saa sen treeni-innon ja pyrkii edes pari kertaa viikossa treenaamaan niin pikkuhiljaa kova työ palkitaan, tsemppiä teille treenimurheisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nyt on hieman selkeempi mieli ku illan reenit meni aika kivasti
   jopa paikkamakuu :D Ehkä tästä punnertaa Aapon kanssa alokasluokan kokeisiin
   vielä eräänä kauniina päivänä :)

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥