Rakkaus on musta ruskein merkein

Eräässä blogissa (karvahelvetti) haastettiin kertomaan omasta ykkösrodustaan ja tuskin on epäselvyyttä mikä rotu on valloittanut sydämeni.Haastavinta onkin tiiviistää kaikki ne tuntemukset mitä saksanpaimenkoira minulle merkitsee.
Ensimmäinen oma koirani collie lapsuuden kodissani raotti minulle ikkunan koiran sielunmaailmaan ja uskollisuus sai aivan uuden merkityksen.
Tämän jälkeen saksanpaimenkoirat veivät vauhdilla mennessään ja ensimmäisten kanssa harrasteltiin lähinnä omaksi iloksi.Kehien laidoilla kuolasin upeita olentoja ja haaveilin itsekkin vielä joskus juoksevani kutrit liehuen kohti pokaalien kirkkautta. ( todellisuudessa räkä poskella pokaaleja näkemättäkään,mutta ah niin innostuneena).

Asenteella pienestä pitäen

Jokaisella tyypillä on ollut omat ainutlaatuiset piirteensä.Jokainen koira on tuonut elämääni loputtomasti iloa ja sisätöä..Haasteitakin matkaan on mahtunut ihan kotitarpeiksi,mutta pystyykö kukaan todella vastustamaan näitä kasvoja.


Pystytkö hymyilemättä katsomaan valtavaa riemua,joka kumpuaa elinvoimaa uhkuvasta koirasta.


Kaikki tämä yhdistettynä kauniiseen ulkomuotoon ja erittäin miellyttävään luonteeseen joka parhaimmillaan on kuin ihmisen ajatus.


Jokainen joka on valmis panostamaan edes hieman koulutukseen ja harrastamaan monipuolisesti koiransa kanssa niin saksanpaimenkoira on oivallinen valinta.Itse olen ikionnellinen saadessani samoilla  metsissä poikien kirmatessa vapaana ymparillä.Koulutuskentillä tapaa samanhenkisiä ystäviä ja uusia tuttavuuksia syntyy helposti.Näyttely reissut tuovat emännällekin loman keskelle arjen kiireitä ja näyttelypaikan tunnelma vie mennessään.
Jokainen koira on omistajalleen ilo ja ylpeys ( näin olisi ainakin suotavaa) ,mutta kaikista roduista minulla ei koskaan voisi olla toisenlaista valintaa.Tämä uljas,uskollinen,luotettava,vahva koira pureutuu luihin ja ytimiin ja usein tuntee saaneensa pojissa harvinaislaatuisen lahjan.



Vanhetessaan saksanpaimenkoira on hellyttävä nallemainen olento ja yhteiset muistot värittävät myös niitä viimeisiä päiviä.

Combo 9,5 v

Kommentit

  1. Tässä pitäisi olla sellainen "tykkää"-painike :) Ei se sakemannikuume vaan helpota, kun näitä lukee!

    VastaaPoista
  2. Minuakin "pelottaa" vierailla kennelin sivuilla katselemassa pentujen kuvia ja pitää alkaa hokee,meille ei tule kolmatta sakua,meille ei..:))

    VastaaPoista
  3. Hyvin kuvasit munkin ajatukset tähän tekstiin. :) Ei jääny oikein mitään lisättävää, sillä voin vain nyökkäillä hyväksyvästi. :p

    VastaaPoista
  4. Kivan haasteen heitit,pisti pohtimaan ja innolla odotan muidenkin blogeja:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥