Koulutuksen tuuliajollaMaaseudulla hankalaa ja erittäin vaikeaa voi olla koiran kouluttaminen ryhmässä. Välimatkat ovat  pitkiä ja haastavia pimeän vallatessa maisemaa.Itsekään en löytänyt sopivaa ryhmää syksylle. Harmi.
Vielä kauempana saattaisi olla, mutta nykyinenkin sata kilsaa yhteensä alkaa olla kipu rajoilla. Työpäivän jälkeen alkaa olla paukut muutenkin lopussa. Kaikki te joilla on kaupungin ihanat koulutus palvelut käden ulottuvilla, käyttäkää niitä ja nauttikaa.

Eräs toinenkin taisi blogissaan kaipailla reeni seuraa ja kyllähän nuo peltoilut poikien kanssa olisi nastaa vaihtaa ryhmään. Yhtään ei tiedä poljetaanko paikoillaan ja miten koira käyttäytyy häiriön alla. Jos me kaikki bloggarit koirinemme asuisimme kohtuullisen välimatkan päässä toisistamme, voisimme perustaa yhteisen reeni paikan ja harjoitella siellä. Menestystä satelisi kisoissa. Varmasti.

Juuri huomasin uuden lukijan innostuneen blogistamme, tervetuloa Sussu ja kävin jo visiitillä blogissasi. Ihanaa saada lisää luettavaa saksanpaimenkoirista.


Kommentit

 1. Toki aina kiinnostaa o/ Maaseudun haittapuolet tosiaan korostuu koiran treenaamisessa. Pääsee karvatakalisto puskiintumaan pahasti ja treeniseuraa saa hakea kissojen ja koirien kanssa. Noh, meiltä onneksi löytyy matkaa vain 25km lähimpään kaupunkiin, joten treenaaminen kunnon häiriössä ei ole niiiiiin mahdottomuus. Laiskuus vaan on paha vaiva :D

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kohtuulliselta matkalta, meillä lähin 60km ja seuraava
  miltei 80km, voi harmien harmi. Täytyy vaan pellolla jatkaa ja keväällä
  viimeistään toko kurssille taas :)

  VastaaPoista
 3. Täytyy kuitenkin muistaa mikä nautinto eläimille se maalla asuminen itsessään on. Moni saa kaupungissa hakemalla hakea mahdollisuutta päästä juoksemaan vapaana. Meidän porukka on muuttamassa omakotitaloon josta tulee 10km kaupunkiin, toivottavasti saamme siis jonain päivänä koirankin mahdollisesti muutettua laumaamme kokea nuo molemmat parhaudet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ehdottomasti haluan asua rauhallisella paikalla
   ja maaseutu ok, mutta ehkä lähempänä kaikkea ja olisi
   kiva syksyllä että lähimmät katuvalot olisi kävelymatkan
   päässä :)

   Poista
 4. Meillä olis n. 10km treenipaikkaan, MUTTA.. Mua ei ihan oikeesti natsaa mennä, kun seitsemän koiraa on yhdessä pieneessä huoneessa, aivan kiinni toisissaan. Jos ois halli isompi niin sitten. Sain onneksi yhteyttä tuttavaan jonka kanssa treenataan. Mutta oisko sit taas ihan pöllimpi ajatus järkätä joku viikonloppu treenit jossakin? Suurin piirtei puolessa väliä kaikkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kanssa yhden kurssin talvella piskuisessa kaupassa
   ja kyllähän se meni ( oli lämmintä) mutta halli olisi talvella
   niiiin iso jes juttu :)
   Heh hauska idea, mutta blogeista päätellen taidamme olla levällään
   aika monessa paikassa :)

   Poista
 5. Hei!
  Jottei elämä kävisi liian helpoksi, heitin teitä vielä blogihaasteella; http://ocadee.blogspot.fi/2012/08/haastava-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri kahlasin yhden haasteen, mutta katsotaan
   saisinko edes vastauksia johonkin postaukseen ;)

   Poista
 6. Ja me vaan koko ajan haikaillaan maalle kauas kaikesta "häiriöstä", täällä lähiössä ku sitä ei voi välttää millään eikä meillä oo mitään suuria koulutuksellisia tavoitteita. :p Mut toki jo "peruskoulutuksellisesti" siinä on puolensa, että häiriötä (ja mahdollisuuksia) piisaa, joskin meiän suunnalla sitä on sitten hieman liikaakin, omasta mielestäni siis. Makuasioita toki, mut kyl tänne sitä rauhallistakin lääniä kovasti kaipailtais.

  VastaaPoista
 7. Kyllä kun monta vuotta tuijottaa peltoo ja taas peltoo,
  ikkunasta talvella pimeää ja taas pimeää, alkaa vitsit olla
  vähissä. Ehkä kaupungissa suurimman ajan ( koirien ) kanssa
  eläneenä olen alkanut kaivata katuvaloja ja ihania iltakävelyjä.
  Todella voisin vaihtaa välimaastoon. ei liian suuri, mutta sopivan
  kokoinen:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥