Porvoon tunnelmia


NIILO 4 VUOTTA

Porvoo oli aivan ihanan idyllinen kaupunki. Kuin nukketalo vanhoine rakennuksineen ja kapeine katuineen. Aurinkokin kultasi maisemat sunnuntaina lauantain sateiden jälkeen.
Mökki vaikutti aluksi kotoisalta pesältä, mutta pieniä puutteita paljastui. Tahtia eivät haitanneet, tulipahan matkalla takaisin kikatettua sydämen pohjasta.
Emännältä kysäisinkin saako saunaan viedä koiria ja lupa heltisi, mutta oli hieman huolissaan saako tosiaan koirat saunoa. Yritin siinä mutista uittamisesta. Saunassa Jalon saippuoituani huomasin kuumaa vettä tulevan hanasta padasta sellaisella nopeudella että tunnin päästä olisi häntä pesty. Pumppu järvestä oli raskas ja laituri metrejä veden pinnan yläpuolella. Takaisin mökille saippuoidun koiran kanssa vain huomatakseni suihkusta tulevan vettä miltei ilman painetta. Lattiakaivokin oli tukossa. Pesun jälkeen olimme ihan puhki ja saimme oven turpoamaan niin ettei enää kiinni mennyt.

Näyttely päivänä kehät olivat myöhässä parisen tuntia ja poikkeuksillisesti Jalo sai riiata narttujen kanssa. Jaloa kutsuttiinkin herrasmieheksi käytöksen johdosta.
Itse tulos, Jalo oli vähistä uroksista ainoa ERIN saanut ja pitkän harkinnan jälkeen PU kehä jätettiin väliin tai siirtohan olisi muuten ollut ROP kehä. Noh, ei voi kieltää ihan pientä harmistumista. Niin lähellä ja niin kaukana. Kivaa kuitenkin oli ja todella mukavia muiden kenneleiden omistajia koirineen. Juttu seuraa riitti ja Jalolla niitä tyttöjä.

Huomasiko kukaan, Niilo nippurainen, rakas mussukka täytti lauantaina 4-vuotta, jota juhlittiin jäätelöllä, leikillä,  siankorvilla ja Porvoon tutkimisella. Onnea mamin ihanuus!
Kyllä huomaa kuinka innoissaan pojat ovat reissuista, tohinaa piisaa iltaan saakka ja isännän mukaan koko maanantai on mennyt unten mailla. Äsken kävimme metsässä ja tuliaisena tukka kutisee hirvikärpäsiä. Yök. Kivaa viikkoa kaikille.

Kommentit

 1. Ihania tunnelmia :) ja onnea Niilo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niilo kiittää :) Tunnelmallinen ihana Porvoo ja
   ihana ilma

   Poista
 2. Onnea Niilolle! Saanko kysyä, että miksei teidän bh koe menny läpi? :)

  VastaaPoista
 3. Saat toki, todella tarkka tuomari meillä ja näytin
  pari kertaa käsimerkeillä Niilolle. Paikkamakuussa
  alkoi ryömiä mun taakse :) Muuten kaikki meni hyvin,
  pysyi hyvin sivulla ja muistin onneksi askeleet, laskin
  niitä koko ajan päässä :)

  VastaaPoista
 4. Ahaa okei, eli sen kokeeseen en tule meitä ilmoittamaan. :D Mitä oon youtubesta videoita katellut niin tosi paljon siellä käsimerkkejä koirille annetaan ja läpi pääsee silti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kuullut itsekkin että helpommallakin läpi pääsee
   sillä tämähän on käyttäytymiskoe eikä toko! Ja meni muuten niin
   hienosti että meneekö enää koskaan :(
   Jännitti kyllä kovasti, ei voi kieltää :))

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥