Pure Pakkanen

Kiitos kaikille ja anteeksi niille joille edellisen tekstini anti ei auennut. Liippaan uudella tekstillä hieman aiempaa ja puhun pakkasesta. Lähinnä pakkasen vaikutuksesta koiraan. Yleisesti pienemmät puetaan herkästi, mutta suuremmat rodut jätetään ilman vaatetusta. Olenkin pohtinut manttelin, vai miksi niitä kutsutaan pukemista Niilon päälle, jos pakkaset jatkavat meidän kiusaamista.

Jalollahan ei ole pakkasella minkäänlaista ongelmaa. Mitä enemmän palelee, sen mukavampaa hangen sisään on kietoutua. En ymmärrä. Siellä jopa kellitään ja annetaan pakkasherran puraista mustaa kuononpäätä.
Entäpä jos pakkasesta tulee niveliin kipuja? Olisiko tämän voinut estää jonkinlaisella suojauksella ja onko kylmyydestä aiheutunut kipuilu lääkityksen paikka? Kuinka te suojaatte koiranne pakkaselta ja minkälaiset kipu rajat teillä ja koirallanne pakkasella on ?


Kommentit

 1. Meillä ei pakkaselta millään suojailla, mut kieltämättä on tullu mieleen, ettei joku suojatakki ois ollenkaan pahitteeks kovimmilla pakkasilla silloin, ku tarkoitus on päästä juoksemaan vapaana jossain. Riskit kaikenlaisiin vaivoihin löytyy, ku koira sattuu olemaan tyyppiä "juostaan täysiä satoi tai paistoi, kuumotti tai pakasti" eli vapaaksi päästessään vauhtia piisaa eikä lihasten rauhallista lämmittelyä sen enempää suoriteta ku mitä lenkin remmiosuus on vaatinu. Ja jos ajellaan autolla sinne mettään, voi arvata, että lämmittely jää lähes nollaan, eh... Toistaseks takki on kummiskin ostamatta. Saatan hyvinki ostaa kokeiluun, jos tulee joku loistava tarjous vastaan.

  Että joo, ehottomasti hyväksyn sakemannilleki takin, jos pukemiselle on olemassa järkevät - erityisesti terveydellisesti ennaltaehkäisevät - perusteet, mutten siksi, että pukeminen ois vaan söpöä jne. Sakuilla on kummiskin todella säänkestävä "turkistakki" jo omasta takaa. Pakkasrajat noin muutoin tuntuu olevan kovin koirakohtasia, mut meillä alkaa tassujen nostelu ehkä siinä 22 asteen pakkasella, jos ollaan paljon paikallaan tai liikutaan muuten "liian" hitaasti - eli ei TÄYSIÄ! ;)

  VastaaPoista
 2. Jeps, eli jonkinlainen takki olisi Niilolle ja Carolle varmaan hyvä. Carollahan on kyllä hyvä karvapeite ja Jalolla todella tuuhea, joten tuskin muutoin tarviivat, mutta kun puhuit lämmittelyn tarpeellisuudesta, siinä piilee tosiaan vaara kohta. Niilokin on just täysillä eteen tyyppi, Jalo lämmittelee itsekseen verkkaisesti ellei satu sopiva jälki hollille :D

  VastaaPoista
 3. ensin olin ihan varma ettei spk tarvitse vaatteita mutta nyt ole alkanu miettimään että jospa tuo palelee kun miellä lenkit on kävelyvauhtia vaan. Täytyy miettiä uudelleen jos tuo pakkanen vielä kiristyy :( näön vuoksi en kyllä saksanapaimenkoiraa aio pukea siihen on muut rodut :)

  VastaaPoista
 4. Juuri, eihän nuo muodin vuoksi vaatteita tarvii, joskus ollut huivit :) kaulassa ukoilla :) Mutta jos nää jatkuu Niilo on tulilinjalla, nytkin käytin aamulla kunnon lenkillä ja ilta Nipalla kulunut viltin alla että vetreytyy huomiseksi. Onhan kyllä sulla tytöllä melkoinen karva jotta tuskin heti palelee, mutta vanhetessa voi olla toinen juttu ♥ Siihen on toki aikaa :)

  VastaaPoista
 5. Meillä ei pueta ulos, ikinä. Tuo tarkenee, kiitos pitkävillaisen isäkoiran, vaikka pakkanen paukkuisi lähemmäs kolmessakymmenessä. Ja eikös ne ole ne tassut, jotka ekana palelee, jos palelee, eikä niihin kyllä mikään takki auta... Takki laitetaan päälle vain, kun koira joutuu pakkasella oottamaan autossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuotakin ajattelin ja Niilolla palelee jalat. Autossa jos joutuu jättään laitan yleensä webaston ajastimelle ja tarkenee olla :)

   Poista
 6. Pienin puetaan meilläkin herkästi. :D Lyytillä on pienelläkin pakkasella takki niskassa, ja vilu sillä silti tuntuu aina olevan. Sakemanneja meillä taas ei pueta koskaan mihinkään milloinkaan. Olen ajatellut muutaman kerran 11v. Mandylle talvivaatetta, mutta ei se tunnu tarvitsevan kun katselee sen menoa paukkupakkasessa. Rouva varmaan olisi itsekkin ihan ihmeissään jos heittäisin sille takin päälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan Sanni, ei sakuja yleensä näe takeissa ja nuo palevat jalat, tassusukat tuskin edes pysyisivät. Onneksi näillä BW koirilla on niin paksu turkki ettei menoa haittaa, Jalo päinvastoin rakastaa pakkasta :) Noille pienemmille kyllä suokin vaatetuksen ja niinkin ihania järkeviä asusteita nykyään löytää :)

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥