♥ Sydän mukana ♥

Pitemmän aikaa olen pohtinut ihmisen halua ottaa koira itselleen ja eritoten saksanpaimenkoira. Rodun tietämys saattaa olla heikonlainen ja suloinen mussukka valtaa alaa. Kuinka kiva sen kanssa on viettää pentu aikaa. Lällätellä ja syöttääkin ihan mitä sattuu, unohtaen että laadukkaaseen kasvuun tarvitaan laadukasta ruokaa ja erityisen paljon sosiaalistamista heti alusta alkaen.
Sitten päästäänkin heikoille jäille kun paapero kasvaa ja alkaa käyttää hampaitaan ja voimiaan niin lenkillä kuin kotonakin. Miten tässä näin kävi? Ulkoilu alkaa tuottaa tuskaa, jos sinne edes enää hirviää lähteäkkään. Koulutuksista tuskin on edes kuultukaan ja jos ollaankin, ne eivät kiinnosta lainkaan. Helpoin tie on ottaa netti kouraan ja paiskata ilmo, ostakaa ostakaa! Tai hypähtää autoon ja lähteä viimeiselle reissulle yhdessä :( Mulle tuli allergia, miehellä kutisee nenä, anoppi häipyi ( mikä tosin saattaa olla plussaa) ja leikkauskaan ei auttanut. Allergiaan.

Toiveissa olisikin kaikille saksanpaimenkoiraa harkitseville ensimmäistä kertaa. Ottakaa asioista selvää. Tämän jälkeen tehkää se vielä kymmenen kertaa. Tavatkaa kasvattajia, kasvattajia, älkää keltaisen pörssin kavereita. Kertokaa toiveistanne. Minkälaisiin oloihin, kenen kaveriksi. Koirat ovat erilaisia, samasta pentueestakin. Juuri sinulle kyllä löytyy juuri sinun koirasi. Viimein olette yhteisen elämänne alussa, joka saattaa kestää reilusti kymmenen vuotta ja SINÄ olet vastuussa tästä hurmaavasta olennosta, koko hänen elämänsä. Toimi vastuullisesti, ole turva tuki kaikissa elämän louhikoissa. Jokaisen elämä saattaa muuttua peruuttamattomasti, asioista joihin et itse voi vaikuttaa. Toimi myös siinäkin tapauksessa oikein. Koira ei ole heittopussi, vaan toivottavasti järjestelmällisen ja huolellisen kasvatustyön tulos, josta tulee ja saa olla ylpeä.Kommentit

 1. Liian usein näkee omistajiaan kusettavia saksanpaimenkoiria.. Omistajan nähtyä toisen koiran tehdään uukkari, ja voin kuvitella miten rajoittunutta on elää kouluttamattoman saksanpaimenkoiran kanssa.

  VastaaPoista
 2. Koiran pitäisi olla ilo elämän rinnalla, ei hankaloittava tekijä kaikessa. Toki haastavia tilanteita tulee itsellekin, mutta kyllä me käydään reilusti lenkillä, vieraillaan tapahtumissa ja ukot on minulle onni ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen olenkin huomannut, ja teidän koiria ei mitenkään sanomani koskenut, päinvastoin (:

   Poista
 3. Nimenomaan! Siksi itsekin pysyttelen ihastelutasolla saksanpaimenkoirien kuten vielä muidenkin koirien suhteen. Tuollaista onnea on täällä mukava käydä seuraamassa!

  VastaaPoista
 4. Justiinsa niin. Erityisesti "uhmaikäisten" myyntimääristä noilla nettimyyntipalstoilla näkee, että aivan liikaa on niitä, jotka kuvittelee ottaneensa vain komean hihnanjatkeen ja sohvatyynyn, joka kouluttaa ite ittensä. No kouluttaahan se toki, mut useimmiten täysin päinvastoin ku mitä ihminen toivoo. Siinä vaiheessa vastuu koirasta ei enää kiinnostakaan, joten hups vaan, ku iski paha allergia tai joku suuri muutos elämäntilanteessa, joka ei koiran elättämistä mitenkään salli. Koiraparat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiraparat todellakin päästään sekaisin useissa kodeissa jopa. Minultakin kaupalla kysellään joskus kuinka ihana ja mäkin haluun tuollaisen, aina oon halunnu. En viitsi edes selittää että "tuollaista" valmiina et tule saamaan :)

   Poista
 5. tosi surullista on lukea noita myynti-ilmotuksia :( mutta sitten taas kun joskus kuulee tarinoita että on otettu tälläinen " allergia-koira" 1-2 vuotiaana ja saatu siitä,kovalla työllä
  yhteiskunta kelpoinen koira. Nämä tarinat mua ilahduttaa ja tosi hienoa että löytyy ihmisiä jotka on oikeesti rakastaa koiria ja haluaa niille hyvän elämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happy endingit ovat aina ihania, mutta tuollaiseen tilanteeseen ei pitäisi joutua tosiaan kuin aidoista syistä. Ja kuinka se allergo iskee aina koiran, etenkin saksanpaimenen siirtyessä vuoden paremmalle puolelle ;) Mutta kuitenkin, ihana että on meitä vastuullisiakin ♥

   Poista
 6. Näin jokusia vuosia sitten saksanpaimenkoiran myynti-ilmoituksen. "Myydään (oisko ollu 11kk?) saksanpaimenkoirauros (vaikka) Musti. Tuli meille 2kk sitten, myydään koska ei osannutkaan sitä mitä sanottiin osaavan." Vähän pisti sapettamaan, että kuvitellaan opittujen asioiden seuraavan loppuelämän perässä ja että itse saadaan valmis koira tekemättä asialle yhtään mitään. Onneksi ilmoituksessa luki, että vain koulutustaitoiselle, toivottavasti myös meni sellaiselle.. Olempa nähnyt ilmoitukse myös saksanpaimenkoirasta, joka oli opetettu kissan hiekkalaatikon tapaiselle, kun ei ollut aikaa käyttää ulkona..

  Mun mielestä saksanpaimenkoira on oiva koira ensimmäistä koiraansakin harkitsevalle monipuolisuutensa vuoksi, JOS tosiaan huolehditaan noista asioista mitä mainitsit ja koiraa hankkiva on motivoitunut, joka ei herkästä anna periksi vaan etsii mieluummin ratkaisun ongelmiin kuin myy ensimmäiselle vastaantulijalle. Sakemmanneissa on tosi paljon niin luonne- kuin ulkonäköerojakin, ja jos väärän luonteinen koira kohtaa vääränlaisen ihmisen, ei lopputulos tietenkään ole hyvä yleensä. Oikeastaan ihan sama mikä rotu ja ihminen, jos kemiat kohtaa sen kyllä näkee huolimatta taustoista ja kokemuksesta :)

  Ps. Ja hei, kirjoittele rohkeasti enemmän, tykkään lukea siun kirjotuksia!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, olisi paljonkin asiaa, mutta silloin menen nukkumaan ja seuraavana päivänä suollan mansikoita ettei satuttaisi ketään ;) Mutta kyllä tarkoitus olisi juurikin piristää blogia hieman uudenlaisella asenteella :) Ja tuo juttu on niin uskomaton edelleen että kuvitellaan saksanpaimenen kasvavan poliisikoira rexin tyyliseksi ihan vaan ittellään ♥ Ja kiva että tuli teille ♥

  VastaaPoista
 8. Hyvää tekstiä. Liian yleinen on luulo, että saksanpaimen on tottelevainen ihan luonnostaan. Vasta itsekin törmäsin siihen tällä viikolla. Vaan kun ei se ole. Se on aina kovan työn tulos. Vaikka kyseessä onkin helposti koulutettava rotu, niin pitäisi enemmän julki kuuluttaa, että se on myös älykäs rotu, joka tilaisuuden tullen vedättää omistajaa 60-0.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidit ♥ Perustottelevaisuus on melko simppeliä, mutta aikaa se vaatii. Pisemmällä juoksulla juuri näin, vedättää todellakin jos et itse ole kartalla tekemisistäsi ja toisaalta tekemättömyydestäsi :)

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥