Joulupäivää teille

Hei kaikille ja kivaa joulun jatkoa. Luvattu lauhtuminen ei täällä ainakaan vielä näy ja äsken vilkaistessani lukema näytti -15. Kaikesta huolimatta olimme tänään reippaita heti aamusta ja taivalsimme kymmenen kilsan lenkin. Oli ihanaa, sateli hiljalleen pumpulin pehmeää lunta ja kaikkialla oli hiljaista. Minäkin saattaisin tällaiseen talveen tykästyä.
Joulu vilahti kummemmin miettimättä ja töissä riitti vilskettä vielä aattona. Sunnuntaina Evolla pakkasta oli parinkympin nurkilla ja osan matkasta juoksin pakkasta pakoon. Kuvitelkaa minä, tällä rapakunnolla ja pakkasella.

Kynttilöiden tuikkiessa minä vannoutunut naamiksen vastustaja seikkailen siellä jo melkoisen sujuvasti. Ei tahtonut reeni aikojen sopiminen luonnistua enää muuten. Peli ehdotuksiin suhtauduin nuivasti ja mitäs täällä olen paukuttanut. Palloja, lisää palloja, monen värisiä palloja. Jee.

Minulle joulu on ruokaa enemmän valoja, kynttilöitä ja poikien kanssa touhuttelua. Lahjoja en kaipaa ja pojat saavat leluja muutenkin runsaasti ettei paketteja osteltu. Illalla kävimme viemässä ison kuusen juureen pihalle neljä kynttilää, Minnille, Dastylle, Cillalle ja Combolle. Kaikki rakkaat lähellä.

Aamua EvollaPihamaalla kuhisee

Jalo ja tonttu muori

Kommentit

 1. Isäni luona oli myöskin sen viitisentoista astetta pakkasta ja välillä tuntui että jäädyn pystyyn :D Mutta on se silti ihanaa kun on oikein kunnon luminen talvi, sellainen oikea suomalainen talvi! Naamakirja on kyllä nykyään sellainen että sinne on lähes pakko liittyä, kaikki on siellä ja kaikki pitää yhteyttä siellä :P Kivoja kuvia taas kerran!

  VastaaPoista
 2. Heu ja kyllä, pakko oli siis liittyä. Kukaan ei oikein viitsi mulle laittaa tietoja asioista sähkärillä erikseen.Lumikin on jes, mutta tuo pakkanen on hieman liikaa. Saisi parempia kuvia kun edes olisi kirkasta:)

  VastaaPoista
 3. Ihanan rauhalliselta kuulostaa teidänkin joulun aika, sitä sen kuuluukin olla. Komeita kelejä täällä maaseudun rauhassa ihasteltiin kissojen toimesta ikkunoista ja palvelusväki uskaltautui välillä uloskin, vaikka kelit ei ihan noin hyytävät olleet kuin teillä.

  VastaaPoista
 4. Joo täällä ei kissat ois ees vilkassu ulos, miten täällä näinkin "etelässä"
  voi olla aina kylmä.Rauhallinen joulu on jes, ja lyhyt, kaksi kokonaista päivää:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥