Laiskan kylmä sunnuntai


Aamu alkoi hillittömällä lämmityksellä. Puita työntelin pesiin kalikka kaupalla, sillä yöllinen tuuli oli huuhtonut uuneista lämmöt harakoille. Olisi pitänyt illalla muistaa ladata uuneja hieman reilummalla kädellä. Pissatuksen jälkeen Jalo tuttuun tyyliinsä oikaisi vielä hetkeksi.

Toinen ylläri koettiin kun rämmittiin pihasta tielle. Pelloilta ujeltanut tuuli oli nietostanut lumet reisiin saakka ja onneksi matkalla havaittiin auraaja, joka lupasi tulla repimään pihan puhtaaksi. Hihnailun jälkeen vein pojat vielä metsään ja olen itsestäni oikein ylpeä, sillä eikö teistä todellakaan ole siellä järkyttävän kylmä?Siirryimme tästä sujuvasti aakkosilla käydyn lounaan jälkeen viettämään harvinaista laiskaa sunnuntaita. Lojumista, sarjoja joista en ole kuullutkaan ja hieman lisää lojumista. Kuumaa kahvia ja hei pojat, tämä ei vetele, takit niskaan ja pihalle. Laitetaan vaikka sauna varoiksi valmiiksi.


Joko olette nähneet kulman takana tonttuja? Ihan varmasti ne siellä jo kurkistelevat uteliaina.

Kommentit

 1. Meidän sunnuntaihin kuului peltoilua, yllätys.. :D ja piskit saanu muutenki olla paljo ulkona. Hetki sitten tein lumityötkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin pakkasin vaatetta niin paljon ku kykenin ja tein
   kanssa lumitöitä ja sitten menin kuumaan saunaan, yli tunti siinä meni
   ja nyt sataa taas...

   Poista
 2. Täällä sadellut koko päivän, oli pakko kolata vaikka huomemna saa varmaan uudelleen, mut ei oo nii kauheet kinokset sit kolattavana... Mikäs tässä ku saikulla loppu vuoden.
  Mulla oli topin päällä huppari ja toppatakki, jalassa pelkät lökärit ja olin hiestä märkä. :D mä valittelen kylmää vasta ku on se -20 :D

  VastaaPoista
 3. Mussa on jotain vikaa kun palelen aina ja kaikkialla. Vai saikulla ja
  mulla kiireinen viikko edessä, joten himpskatin kolailuun tuskin enää liikenee aikaa:)

  VastaaPoista
 4. Juu, jouluhöperönä olen nähnyt jo pitkään tonttusia. Hyvin näytti Jalo ja Niilo pärjäävän kinoksissa, kyllä sen jälkeen kelpaakin saunoa! Saunooko teillä koirat? Meillä saunan lämmetessä ei tarvi ihmetellä missä siamilainen on, sillä se löytyy yleensä siinä vaiheessa ylälauteilta!

  VastaaPoista
 5. Noh pojat yleensä odottavat pukkarin puolella, mutta Niilolla olisi
  alkukantainen himo tulla saunaan. Joskus se on leikkinyt saunassa niin
  että kumipallon upotan saaviin ja kalastelee sieltä:)
  Meillä Minni saunoi ja tykkäsi istua pienessä pesuastiassa lämpöisessa
  vedessä, lauteilla se alkoi aina läähättää:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥