Joulumielellä

Lapsuuden joulut olivat ihania. Aamulla laskeuduttiin telkan eteen katsomaan piirrettyjä ja suklaatakin sai jo hieman salaa napsia. Päivän painuessa iltaan kuljimme pulkkia vetäen tähti taivaan alla jään ylitse pakkasen napsuessa lämpimään ihoon. Nykyisellään olisimme soutaneet järven ylitse. Hieman hassua.
Mummolassa tuoksui hyvälle, ihanille ruuille ja kaikille herkuille. Ruokailun jälkeen maha kipristellen pukki saapui valtavan säkin kanssa ja hienoinen hermostunut hihitys karkaili ilmoille. Ihan ehdottomat lahjat olivat Enid Blytonin Viisikko kirjat ja Anni Polvan Tiinat. Kirjojen tuoksu jo vei mennessään ja oli suloista käpertyä avaamaan ihka ensimmäinen sivu.

Niin lapsuuden jouluihin ei ole paluuta ja nykyisellään en ole lainkaan jouluilija. Ammatin valintakin vaikuttaa etten tahdo kestää pukkeja ikkunalaudoillani ainakaan.
Koirille kuitenkin haluan omanlaisen joulun. Tänään oli Jalon päivä töissä. Töissähän ukko muutenkin on mutta herkkuja oli hieman enemmän. Pientä arjen hemmottelua. Ajattelin vielä jatkaa Jalon päivää pyhinä kahdenkeskisellä pyöräilyllä halki metsäisten maisemien. Niilolle olisi keksittävä myös jotain mieluisaa. Aapon päivä on lauantai, tavataan tuttuja ja hieman reenaillaan. Ehkä myös shoppaillaan jotain kivaa.

Oli joulusi millainen tahansa, pääasia on rakentaa siitä itselleen mieluisa. Minulle se merkkaa vapaata ja rentoilua rakkaiden koiruuksien kanssa. Kynttilän valoa ja itselle mieluisaa ruokaa. Ukoille muutamat tarkoin valitut lahjat ja herkut. Runsasta ulkoilua ja myös sitä reenailua. Sohvaperunaksi minusta ei ole lanttulaatikoita sulattelemaan. Kaipaan myös vapaalla ihan myös sitä äksönii. Kuinka teidän koirakkaiden tai kissakkaiden joulut?

Blogi hiljenee muutamaksi päiväksi ja toivotamme kaikille lukijoille rentouttavaa ihanaa joulua. Karvaisille kavereille paljon paljon hyvää mieltä ja kivoja hetkiä. Pian taas palataan.
Kommentit

 1. Kyllä se joulu on sitä rentoutumista ja yhdessä oloa. Kissojen kanssa se sopii vallan mainiosti kun talvella muutenkin rauhoitutaan sisäelämään ja tykätään kölliä sylissä. Aatoksi on vahvat perinteet kotoa; joulurauhan julistus glögin kera, joulusauna, puuron keittoa ja joulupöydän valmistelua. Ja hups, pian se päivä onkin jo mennyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin oikein joulu perinteisesti :)ihana että on 💙 kissoille kehräävän ihanaa joulua myös ❤

   Poista
  2. Noi kyssärit piti olla sytämmii :D Puhelin

   Poista
 2. Hyvää Joulua <3 joo näin se menee, sillon 90-luvulla meikän lapsuudessa oli hanget korkeat nietokset jo jouluna.. hyvä jos nykyään helmikuussa lunta on tai jäätä sen verran, että uskaltaa jäätiellä autolla ajaa. Koetetaan nauttia siitä huolimatta. Rapsutuksia teiän karvakorville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oisko meillä ilmastonmuutos meneillään ♥ Tainnu parin
   vuoden aika olla jäällä kahdesti ja jalan, autolla ei puhettakaan :D
   Jouluja teille ♥

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥