Paukuttaa

On käsillä taas se aika vuodesta kun kaikkialla paukkuu. Uskomattoman upeitahan ilotulitteet ovat oikein annosteltuina ja mikä tärkeintä oikeaan aikaan. Pelkäävän koiran kanssa tilanne on hieman toinen. Meillä porukan pelokkain jostain käsittämättömästä syystä on Niilo. Pienenä miehenä moiset paukkeet eivät häirinneet ja näyttelyissäkin suoritetut ampuma kokeet suoritettiin mallikkaasti. Vanhemmiten jopa televisiosta kajahtevat ammunnat saavat ukot perääntymään. Ihan kuitenkaan ei olla läähättely asteella ja ulkosalla ollessaan pakenee lähinnä eteiseen. Tässä kohtaa vara ei kuitenkaan venettä kaada.

Tärkeintä kuitenkin olisi olla mahdollisimman normaali ilotulituksen aikana. Tehdä arkisia askareitaan normaalisti, koiraa saatika pentua ei pidä säälitellä eikä paapoa. Verhoja voi tarvittaessa vetää ikkunoiden eteen, television ääntä hieman koventaa. Myös aktivointipallot, maukkaat puruluut ja mielekäs kiva yhteinen touhuilu voi viedä koiran ajatukset muualle. On myös huomattava että pentu saattaa imeä vaikutteita pelokkaasta koirasta ja mahdollisuuksien mukaan pahimman paukkeen aikana koirat voisivat leikkiä eri huoneissa. Tärkeää on myös ettei pelokasta koiraa koskaan jätetä yksin. Myöskään ensimmäistä uutta vuotta viettävää pentua. Ihmisen toimilla on suuri merkitys koiran reagointiin sillä jos oikein alkaa voivotella niin koira varmasti ajattelee jonkin olevan todella pahasti pielessä ja lisää tätä kautta koiran pelkotilaa. Ulkoillessa olisi myös syytä pitää koira kytkettynä, myös vaikka luottaisi koiraansa.  Äkillinen kova pamaus lähellä saattaa suistaa koiran pelkotilaan. Tätä kautta karkuteille ikävin seurauksin.

Poimin netistä muutamia tuotteita koiran pelko tiloihin. En saa näistä mitään hyötyä vaan halusin etsiä itseäni ja muita varten mahdollisuuksia.

TURVALLISTA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE KARVAKAMUILLE OMISTAJINEEN !!


                                          Kuvat kopioitu netistä !


Kommentit

 1. Luulen tuon olevan koirilla vielä kissoja yleisempää, vaikka kissoistakin olen pelkotapauksia kuullut olevan. Meillä on onneksi hyvä ampua raketeita, kun asumme niin syrjässä mutta hurjaa on meno varmasti asuinalueilla. Jaoinkin juuri omat kokemuksemme joulukuulumisien päätteeksi blogissa. Toivottavasti teidän laumanne vuosi vaihtui turvallisesti! Ja onnea sekä iloa muutenkin tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille sitä samaa uusia ihania kujeita vuodelle 2016 ♥
   Sukellankin kurkkaamaan kuulumisenne :)

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥