Kesä tassuissa
Eilen sade väistyi ja pääsi kameraa käyttelemään. Jalon jalkaset parantuvat huimaa vauhtia ja uutta anturaa alkanut kasvaa. Kuinkahan kauan kestää että ovat tarpeeksi vahvat pisempiin lenkkeihin?

Koiran hoidossa anturat yleensä jäävät aivan liian vähälle huomiolle. Hävettää myöntää kuinka harvoin niitä rasvailee ja tutkii. Niilon anturoitakin katsoessa huomasin pieniä viiltoja ja karheutta. Rasvailin sitten niitäkin suojaavalla voiteella. Kuinka usein teidän katseet kohdistuvat anturoihin?

Sateisen kesänkö vuoksi oma mielialakin hieman nuupahtanut ja tuntuu että leijailee läpi kesän. Kesän jota ei ehkä koskaan tullutkaan. Lyhtyjä alkaa saapua myymälään ja illoissa ripaus hämäryyttä.
Kaverin kanssa ollaan suunniteltu yhteisiä reenejä syksylle, ehkä siitä ilonpipanat nousee uudella innolla. Kivaa torstaita.

Kommentit

 1. Meillä tutkaillaan melko usein tassut. Varsinkin Haadeksella halkeilee melko pahasti :( Ostin jahti&Vahti voidetta mut siin on etova haju eikä se tunnu tekevän mitään merkityksellistä noille anturoille. Käytävä apteekista ostamassa vahaa. Hohdolla talvisin rupee anturat halkeilee tosi pahast, niihin sitten vahat ja joskus käytän ihan tossujakin. :D Pakko myöntää ei niitä muuten tule katseltua vaikka pitäiskin joka lenkin jälkeen tarkastaa onko niis mitään ihmeellist :/

  VastaaPoista
 2. Jotenkin kaikkien koirien kanssa säästynyt antura vaivoilta, vaikka
  mitä ollaan tehty. Ostin apteekista jotain maxium rasvaa, joka tekee
  kalvon? Tossut, mitkään mun viritelmät ei oo pysynyt. Kokeiltu lasten
  sukkia, sidettä, lasten jumppatossut oli aamulla teipillä. Mutta muuten ne
  on jo hyvään suuntaan.Otettava ohjelmaan punkki ja antura tarkistus ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä anturat tutkitaan vain jos koiran liikkuminen näyttää millään tavalla erilaiselta tai se on mennyt vaarallisesta paikasta (esim. juossut nuotion läpi...). Muutoin niitä ei kyllä tule tarkasteltua, vaikka kyllä varmaan pitäisi. Cara on mulla ensimmäinen koira ikinä, joka on onnistunut anturansa (ilman lasiin tms. kävelemistä) hajottamaan, mutta onhan se myös ensimmäinen seefferi. Rotuominaisuus vissiin... Tästä syystä en ole rutinoitunut anturoiden tarkastaja =)

  VastaaPoista
 4. Juossut nuotion läpi, aika rohkeaa touhua :)
  Nyt olen pari viikkoa rasvaillut, Niiloa rasvailin
  muutaman päivän ja taitaa tosiaan olla että kun parannutaan
  niin jääkö taas? Täytyisi skarpata tosissaan.

  VastaaPoista
 5. Huomasin äsken saman katsoessani koirani tassuja, että antura on kuivunut ja vähän haljennut/revennyt itsekseen, ihan ehjännäköinen antura kuitenkin senkin alla.. Saako sitä leikata pois ja millä rasvasit itse niitä?

  VastaaPoista
 6. Ainakin mulle eläinlääkäri sanoi että oikein toimittu
  eli varoen leikkasin repsottavan anturan pois, siis vain
  irtonaisen. Sitten putsasin puhdistavalla liuoksella ja
  laitoin aluksi basibactia ja pari viikkoa uuraasti tassuvahaa.
  Sitä on monenlaista, mulla on maxim max tassuvaha, muodostaa suojaavan
  kalvon anturaan. Meillä tosin tervettä ei alla ollut, vaan uusi kasvoi
  hitaasti takaisin.Nyt ovat kuin uudet ja rasvailen silti vieläkin toisinaan, koska
  näyttää että kuivuvat todella paljon, Niilolla taas ei.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥