Mikä täällä surisee?

Anna mulle..jooko

Pliiiiis

Jos nätisti pyydän??

Siis älä unta nää

No hengaillaan sitten sun takana

Ollaan komeita ja rohkeita

Mitä mun kielelle tapahtu?
Janottaa


Aamuisen lenkin jälkeen peilistä katsoi mörkö. Tukka kaakkoon ja länteen ja otsalla  sekä kaulalla verta. Itikoiden hyökkäys. Illalla punnersin Jalosta punkin, joka epäonneksi pihdeillä hajosi kahtia.  Ihan oikeasti, saunalla törmäsin  sisään tulleisiin isoihin kummallisiin viiden kärpäsen kokoisiin olioihin,yök. Mistä ne tuli, hirsien mukana?
Pientä viitettä kammooni antaa kaksi vuotta sitten sairastamani pogostan tauti, itikoista. Nykyään kaikkialla inisee ja puskee hikeä, vaikka immuniteetti onkin taattu.

Huomenna ostan pojille punkkipannat, liuosten teho siis laantunut. Äskettäin alkoi sataa, ilma pysyttelee vielä kostean lämpimänä. Tuuletin hurisee sekoittaen ilmaa. Ulkoilun jälkeen Niilolla oli hiukka huono olo ja kiersi kehää. Ulos päästyään ahmi heinää, maha kipujako? Kummitteleeko teidän päässä koskaan oudon käytöksen aikana mahalaukun kiertymä? Koskaan en ole kokenut ( koirilla siis) mutta luetusta päätellen petollinen tauti. Mihin täältä maalta lähtee, jos tunnissa pitää avun saatavilla jo olla?

Päivystys järkyttävässä tilassa täällä. Kuulun tietyn alueen eteläiseen piiriin ja viikonloppuina päivystys saattaa olla 100-150 km päässä, kun lähin voisi olla 30 kilsan päässä, jos kuuluisin alueeseen?
Kuinka teillä ja kuinka olette varautuneet äkillisiin tilanteisiin? Viikonlopun jatkoja laumoille.

Ihanaa, saan jälleen toivottaa uuden lukijan tervetulleeksi, Ezmei, kiva kun liityit mukaan.Kommentit

 1. Minäkin tuota vatsalaukun kiertymää pelkään, kun sakuilla (ja muillakin isokokoisilla koirilla, jolla kapea, mutta syvä rinta) on suuri riski saada se :( Ja tosiaan jos el.lääkärille ei pääse tarpeeksi rivakkaan ja on tosi pahana se kiertymä, huonot on mahdollisuudet. Ja tiedän koiria, jotka saatu pelastettua, mutta on toimenpiteen jälkeen kuolleet parin pvän kuluttua. Sitä saa siis toimenpidettä + muutama päivä sen jälkeen olla sydän sykkyrällä..Oon siis kauhean tarkka vahtimaan, etten lenkitä heti syönnin jälkeen edes kävelylenkkiä enkä anna ruokaakaan heti lenkin jälkeen,ettei hengästyneenä syö. Tälekin tullu pari kertaa tollane huono olo, että haluaa pihalle ja sinne jos pääsee nii syö iha hulluna heinää, jota ei normaalisti ollenkaa syö ja sisällä etsii jopa pölyä tms lattialta syödäkseen. On kipuilevan näköinen ja mahaakin tarkkaillu oon, ettei lähde turpoamaan. Päivystystä täälläkää ei kovin kummoista ole, se on sellane kiertävä el.lääkäri, että nopeiten pääsee pyhänä tms sellaisena aikana kun varkauden ellä on kiinni, niin Kuopioon Tuhatjalkaan, 1h15min-1h30min saa varata matkaan riippuen liikenteestä ja toki kai omasta ajotavastakin :P Ei ole sattunut omalle kohdalle vatsalaukun kiertymää, mutta kaverien sakemanneille on, kahden kaverin. Molemmat onneksi selvisivät.. Ja tosiaan jos se saa ja ompelevat sen vatsalaukun kylkeen, nii se ei enää pääse uusiutumaan sillä toimenpiteellä.

  VastaaPoista
 2. Aivan samanlainen olo tuo Niilolla oli, levoton ja halusi ulos nyhtämään heinää. Kokeilin kanssa mahaa ja tunnustelin onko rumpumainen, tiedä millainen se onkaan? Olisi kiva tietää mitä tuo on. Ruuansulatus häiriö, mutta ei meillä edes oltu syöty.
  Aamulla jätän ruuat isännän annettavaksi ja lenkitän pojat ja tosiaan aina odotetaan 1/2 tai tunti syömisen jälkeen.
  Eikös sitä sanota että barffilla olisi suotuisia vaikutuksia vaivaan ja kuivat nappulat turpoaa mahassa ja hups heittää koko maha voltin.
  Tuhatjalkaan meiltä 100 km, mutta aikasti kallis taitaa olla, mutta niinhän kaikki viikonloppuna, jolloin kaikki vaivat iskee.Pistetään peukut ja varpaat pystyyn ettei kenellekkään tule moista vaivaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥