Ruokinta asialla

Ajattelin laittaa kiinnostuneille postauksen poikien nykyisestä ruokavaliosta. Mehän erosimme nappuloista henkisesti kauan aikaa sitten ja ainoastaan satunnaisesti niitä kuppiin tipahteli. Nykyään pojat vannovat raakaruokinnan nimeen pienillä vivahteilla ja vanhaan ei tulisi mieleenkään vaihtaa.Koskaanhan en ole ollutkaan vain ja ainoastaan napukoiden syöttäjä ja sekaruokinnalla ollaan pelattu.
Perustana ruokinnassa ovat erilaiset lihat, kalkkunaa, kanamixiä, sikamixiä, poroa, kasvissosetta, mahaa, lohta ( Jalolle, Niilo allerginen kalalle) sekä kanan jauhelihaa.Satunnaisesti annan maukas sarjaan kuuluvia kypsennettyjä ruokia, eräänlaisia puuroja. Näistä maistuu parhaiten junior-maukas.
Nautaa, soijaa ja vehnää meillä ei tarjoilla.

Luita en anna ollenkaan, olen korvannut luuosuudet luullisella kalkkunalla, broilerin siipi seoksella sekä porossa on luut mukana.
Tämän kaiken lisäksi ahmitaan kananmunaa, salaattia, kurkkua, pinaattia, papuja, turkkilaista jugurttia, juustoa silloin tällöin, hieman ruisleipää, kerran viikossa maksalaatikkoa, porkkana laatikkoa ja poikien suosikkia neu pakastetta. Kuvasta poiketen vihreää, mutta muitakin loistavia tuotteita sarjassa on.


Siankorvia useita viikossa, iltaisin viilit, kuureittain lohi-öljyä, merilevää, auringonkukka-öljyä sekä vaihdellen muutaman kerran vuodessa vitamiini lisät, monivitamiini ja b-vitamiini.
Homma tuntuu toimivan ja näillä mennään jatkossakin. Ylimääräistä vaivaa syntyy yllättävän vähän, pakasteiden sulamaan ottamisen, vihannesten silppuamisen lisäksi ruoka on helppoa valmistaa.
Palkinnoksi olen saanut terveitä, puhtaita korvia, loistavan karvan, toimivat mahat ja  ihottumia ei tällä hetkellä ole kummallakaan pojalla. Voi vain olla tyytyväinen.
Kommentit

 1. Mäkään en nyt alkuun anna luita ollenkaan vaan korvaan ne luullisella mix pöperöillä, mutta sillöin tällöin kuitenkin...
  Meidän sapuskelusta kirjoittelen sitten, kun on enemmän kirjoitettavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva vaihtaa kokemuksia ja mulla on luihin jotenkin
  varovainen suhde. Pelottaa että mahat menee sekaisin
  tai tulee jokin tukos, tiedän, omia peikkoja :)

  VastaaPoista
 3. Pakko kysyä paljonko sulla menee tällaiseen BARF-ruokavalioon kuukaudessa rahaa? Kuulostaa menevän niin paljon kaikenlaista viikon aikana, että jos meidän koira on allerginen tämänhetkisellekin hypoallergeeniseen ruokaansa ja jouduttaisiin vaihtamaan BARFiin, en tiedä olisiko varaa pitää sitä jos menisi satoja euroja kuukaudessa..

  VastaaPoista
 4. Lasketaan,lihat noin satasen kuussa, viilit,salaatit,vihannekset,jugurtit, munat 60 e kuussa, neut, maksalaatikot, korvat, puruluut 60 e kuussa ja vitamiinit vuodessa noin 70e eli ei paljon kuukautta kohden. Mustin ja Mirrin bonukset neljässä kuukaudessa n 45e. Eli pyöreesti ukkoo kohden 130 kuussa. Maksaahan hyvälaatuinen nappula säkkikin 80 e ja menee yhdelle. Eikä tarvii kauheesti rampata lääkärissä :))

  VastaaPoista
 5. Meillä on ihan just tuon jäätävän rahan menon takia nyt vain Rocky barffilla.. Misu saa syödä nappuloita, kun ne sille sopii, toki muutakin saa ettei pelkkää nappulaa popsi.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin Niilolle saattaisi napukat kohtuudella sopia
  mutta ajattelin laittaa molemmat samalle ruualle.
  Ostan usein kanamixia laatikon kerrallaan, tulee halvemmaksi
  ja kaikkee yleensä isot annokset, iso pussi papuja, iso jugurtti, säästää
  tosi paljon.

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti noin komeista pojista sietääkin olla ylpeä, ovat hienon näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä ne rakkaita ovat ja yrittää
   parhaansa mukaan hoitaa niitä :)

   Poista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥