Elämän tiet

Muistot ovat ihmisen taakse jätettyä elämää. Muistot ovat helminauha joista elämä koostuu. Muistot voivat satuttaa tai tuoda mieleen jotain joka liikahduttaa ja läikäyttää hyvin syvältä.

Omia muistoja somesta seuranneena huomaan muutaman vuoden takaisen innon ja onnen reenaamisessa.  On ollut kohtaamisia oman koiran kanssa joista jäljelle on jäänyt valtava ilo.
Kuitenkin elämän pitkää tietä kulkiessa käännyin väärään suuntaan. Se tie olikin kuoppainen ja kivikkoinen. Matkanteko oli hidasta ja kuluttavaa.  Olisiko pitänyt palata ja kääntyä takaisin? Vai koostuuko elämän matka kuljetuista harhapoluista joiden viisaus selviää myöhemmin.
Ja kuinka varoa ansoja joita ympäristön paine asettaa matkalle. Koostuuko ansojen laukeaminen arvottomuuden tunteesta vai arvottomuus paineen sietokyvystä. Kuinka paljon olemme ohjailtavissa ja jätämme oman sisäinen äänen kuulematta.

Meidän jokaisen arvo on kuitenkin lopulta oma sisäinen ohjattavuus josta olemme vastuussa ainoastaan itsellemme. Vain ja ainoastaan. Oma hyvyytemme, osaamisemme ja arvokkuutemme on yksilöllisen vapauden sisäinen lahja.

Menetettyä aikaa emme koskaan saa takaisin mutta seuraavan ansan kohdalla voimme olla varovaisempia. Emme usko emmekä luota sinisilmäisesti. Kohtaamme varjojen vaarat ja kierrämme kompastumatta matkan edetessä joutuisammin. Kenenkään ei koskaan pitäisi tuntea hyväksynnän puuttesta, eriarvoisuudesta johtuvaa paineen painavaa taakkaa harteillaan. Kun olemme ihmisiä toisillemme ja kohtelemme toisiamme kauniin tasapainoisesti annamme ja saamme jotain valtavan arvokasta ihan jokainen päivä. Kohtaaminen ja siitä syntyvä lämmin hyväksyminen poistaa särkyneitä enkeleitä ja voimme myös omalta osaltamme olla se voima toiselle. 

Kohtaamiset ovat elämän tärkeimpiä jatkumoja joilla vahvistuu tai pahimmassa tapauksessa eriarvoistuu käyttäytymisen malleista johtuva eräänlainen arvottomuus. Ei anneta sille sijaa ja muistetaan kaikkien ainutkertainen ihmeellisyys. Meille ihan jokaiselle on tilaa harrastuksissa, koiran rotuun, omaan tai koiran ulkomuotoon tai taitavuuteen katsomatta. 
Oman vastuun merkitystä ei pidä unohtaa koska tärkeintä mitä voit tehdä on löytää koulutuspaikka jossa juuri sinun koirasi ja rotusi tarpeet osataan ottaa huomioon. 

Iloisia onnistumisia kaikille syksyn reeneihin. Metsät kutsuvat jäljille. Ilma on sopivan raikas. Löytäkää ja etsikää. Meidän tie kulkee nyt koiratapahtumaan. Iloinen päivä tulossa.

Kommentit