Reeni kuulumisia

Myöhässä olemme jokainen jostain elämää suuremmasta. Ei pidä menneisyyden kuitenkaan antaa määrittää tulevaisuutta. Menneisyys meni jo ja on ainoastaan käsillä oleva päivä.

On oikeastaan velvollisuutemme tehdä siitä hyvä. Niin hyvä ettei menneisyys enää satuta eikä aiheuta tunnetta jonkin suuren menetyksestä. Meille on annettu tämä hetki ja tulevaisuus on meillä jokaisella avoimena ja siitäkään ei anneta takuita.


                                     
                                              jälki/esine maastoja

Olen murehtinut kovasti Aapoa ja aikaa jonka annoin valua sormieni välistä. Minulla on valtavan hyvä koira, ehkä yksi parhaimmista koulutettavuuden suhteen. Kuitenkin erinäisten sattumien vuoksi annoin ajan valua hukkaan. Kuinka nopeasti vuodet vierivät ja vasta nyt alkaessani ymmärtää pääsen eteenpäin. 
Me ei ehkä koskaan enää saavuteta kaikkea mihin olisimme toisenlaisessa tilanteessa kyenneet. Tiedän koirani olevan vielä parhaassa iässä mutta auttamattoman jäljessä useasta asiasta ja tästä saan syyttää ainoastaan omia valintojani. Monien omien virheiden korjaaminen vie aikaa. 

Kuitenkin paljon positiivista tapahtuu kaiken aikaa. Tänään jäljellä Aapo ajoi jäljen hyvin mutta minun olisi pitänyt himmata vauhtia koska kaikki kepit eivät nousseet.  Samoin esineruutu tuotti hieman hankaluuksia.  Pienellä avustuksella siitäkin selvittiin.

Kentällä tottista, ruutua joka meni hyvin, eteenmeno hyvä matkaa pitää pidentää ja metrin este yli ja kapulan kaa takaisin. Olemme lisänneet harjoituksiin väliin häiriö koirat jotka kiertävät kehän laidoilla. Meillä oli tänään häiriö koirana suloinen kolmikuinen sakemanninpentu. Aapo teki liikkeet sujuvasti ja keskittyy kaiken aikaa paremmin minuun ja tekemiseen. Kouluttajan sanoin Aapon luottamus minuun on parantunut huimasti. Onneksi on palveluskoirista kaiken tietävä asiantuntija jolta voi kysyä ja oppia lisää.
Oikeastaan yllätyn kerta toisensa jälkeen kuinka lyhyelläkin aikaa tapahtuu edistystä ja reenaaminen on oikeasti valtavan kivaa. 

Loppuviikko kuluukin itselle rakkaan rodun  parissa. Aivan mahtavaa ja innostavaa !


                                           

                                              joko mennään

Kommentit