Mennyt/Uusi aika

Yksi kaikkien aikojen lempi sarjoistani kumman kaa ohjelmassa etsittiin uutta baaria. Minäkin etsin uutta ja löysinkin ihka uuden ja vanhan toimivaksi havaitun. Mulla on siis kaksi baaria.

Kautta aikojen on puhuttu kenttien eriarvoisuudesta ja henkilökemioiden kohtaamisesta tai kohtaamattomuudesta. Ymmärrän täysin ettei kaikilla kouluttajilla riitä halua eikä aikaa paneutua täysillä jokaiseen koulutettavaan. Siinä vaiheessa olisi painettava jarrua ja löydettävä se uusi baari.

Vakavasti otettava reenaaminen vaatii paljon sekä kouluttajalta että koulutettavalta. Paljon hyvää kohtaamista ja suuntaa jonka päämäärä on molemmilla selkeä.  Itselläni viimeinen vaikea vuosi verotti paljon omaa jaksamista ja silloin meinasin lopettaa bloginkin. Kuitenkin palasin takaisin koska henkireikänä ja omien ajatusten vahvistajana tämä toimii loistavasti.

Viimeisten parin vuoden aikana emme juurikaan reenanneet täysillä.  Ehkä me vain höntsäsimme kentällä muiden jatkeena. Nyt on kuitenkin herännyt palava halu tehdä jotain ja täysillä.

Innostuksen tokoon saimmekin aikanaan koirakoulu onnissa ja siitä onkin kiittäminen Niilon tuloksia. Myös Jalo suoritti siellä useita erilaisia kursseja. Aapokin aloitti näyttelykoulutuksen parissa edeten tokoon. Hannen koirakoulussa jatkettiin ja muutamia koulutuksia käytiin lävitse saksanpaimenkoiraliiton alaisuudessa. Nämä koulutukset kuitenkin loivat pohjaa tulevalle.

Yksi iso uusi asia on että liityin Jämsän palveluskoirayhdistykseen eli uusi baari ja tavoitteena on ainakin esteet joita emme päässet harjoittelemaan lainkaan aiemmalla kentällä. Lisäksi Padasjoen aktiivikoirat on aivan ehdoton ykkönen monipuolisine koulutuksineen aina jäljestyksestä tottikseen.
Kouluttajana alansa ehdoton huippuosaaja jäljestyksessä ja nyt lajia oppineena osaan itsekin rakentaa jäljet että esineruudut. Mainitakseni Aapo teki täyden työn hakiessa tänään kaikki esineet.

Meillä on edelleen unelmia ja tavoitteita. Paljon menetimme elämän kolhiessa uselta taholta mutta uskon ettei koskaan ole liian myöhäistä. Nyt on ainakin selkeät tavoitteet ja niitä kohden menemme avoimin reippain mielin. Huomenna on sunnutai. Se on hei reenipäivä. Ihanaa !

Kuinka te olette löytäneet oman kenttänne ja oletteko siellä kuin kotonanne ? Entä oletteko vaihtaneet jostain syystä ? 

Ensi viikolla tapahtuu kaikenlaista jännää. Siitä myöhemmin taas lisää. Moi vaan kaikille :) 
Kommentit