lauantai 8. marraskuuta 2014

Reenien purkua

Kiinnostuneille reeni asiaa. Aloitellaan Jalon tottiksesta. Kenttä oli aivan uusi tuttavuus ja Jalo suhtautui siihen hyvin innokkaasti. meillähän on ongelmana tuttujen kenttien kammo, niissä ei kiinnosta mikään. No ehkä taivaalla liitelevät lokit.
Seuruut nyt ei ihan kontaktissa pysyneet, mutta ukko taapersi kuitenkin vierellä. Joskus se saattaa olla paljon. Paikka makuu pysyi ja pysyi, vaikka häiriö koirien lisäksi aidan takana toljotti valkoinen paimenkoira. Mikä siinä on että valkoinen väri saa koirat tai ainakin Jalon varpailleen. Kummitus sanoi ohjaaja.
Ihan positiivinen tunti ja meillähän nuo ihmis ryhmät on helppoa kauraa, niitä rakenneltiin liikkuvana ja pysyvänä.

Niilon kanssa vedettiin Hollolassa avoimen luokan liikkeet häiriössä taluttimetta. Kaikki ok ja hyssykät sentään, SE antoi kapulan kouluttajalle. Kysyinkin että olisko mahista tuupata sua Niilon kanssa kisaan? Multa puuttuu edelleen se rauha, jolla Niilon energisyyttä voisi hillitä. Ja miinuksena se piippasi, välillä kovaa. Huoh, kivi eessä ja suo takana, vetelänä.

Tiistaina jatketaan hallissa molempien ukkojen kanssa ja tässä harrastuksessa ainakin maisemat vaihtuu. Kuinka muuten teillä kenttien kanssa, aina samalla vai vaihtelevasti ?


11 kommenttia:

 1. Meillä vaihtelee jonkin verran, kaks kertaa viikossa ohjatut, molemmat eri halleissa. Välillä käydään palveluskoirien kentällä kun vaan jaksan lähteä ajelemaan. Välillä treenaan ihan kotipihassa, välillä läheisellä urheilukentän parkkiksella. Pääasiassa kokeet on tossa hallissa missä meillä on toiset ohjatut, eli tavallaan kotikenttä etu, vaikka todellisuudessa ei ole eroa koiran toiminnassa missä kisaillaan.

  VastaaPoista
 2. Paljon se sinäkin harjoittelet :) Niiloa ei haittaa vaikka reenais lauteilla, Jalo
  jotenkin pelästyy samaa paikkaa, ei, taas harjoitteleen, ei, onko pakkoooooo !!!
  Nyt uus kiva kebttä ja heti irtos paremmin, outoa, eikä mitään sillai ikävää oo
  taoahtunut sitä harjotteluu lukuunottamatta :D Luxusta että saat olla hallissa :) Nauti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kirj.virhettä, sorry, lasit jäi :)

   Poista
  2. Voisko se kentälle tulon ja siellä koiran huono aktiivisuus johtua vaikka siitä, että on kyllästynyt? Tehty paljon samoja juttuja? Kentällä on saanut tehdä muutakin kuin vain töitä? Kyllästynyt ja ajattelee, että hohhoijaa taas täällä.

   No joo, onhan meillä oikeesti aika luksusta kun saadaan hallissa treenata. Ei tartte manailla jos sataa ja tuiskuaa, kun saa olla suojassa. :)

   Poista
  3. Varmaan just noin, tulevaisuudessa alan kiertää kaikki Suomen kentät, saatan pysähtyy Porissakin :D

   Talvella aateltiin vuokraa vaun hallii Lahdessa, kimpassa ei niin kallis ees muutaman kerran ja Tuuloksella on parkkihalli käytössä seuralle, onhan sekin jo jotain :)

   Poista
  4. Heh, tervetuloa! Meistä saat treeniseuraa. ;) Mä oon mietiskelly kans ton toisen hallin vuokraamista, kun ei oo hinnalla pilattu. Jäsenille 25€/kk ja saa käydä vaikka joka päivä.

   Poista
  5. Mä maksasin tai anelisin että ottakaa tuo raha vaikka kaksinkertasena :D

   Poista
 3. Vaihtelee aika paljonkin ja ei (enää) näy koiran tekemisissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok eli joskus näkynyt, ei vissiin meitin ainoo ongelma :)

   Poista
 4. Pyritään treenaamaan paljon eri kentillä (myös metsässä aukeilla, lenkeillä pysähdyspaikoilla etc). Välillä ei treenata muualla kuin omalla kentällä ja sen huomaa aina. Negatiivisesti. Tunnetila omalla kentällä menee huonoksi (paineet kasvaa??). Kun treenataan paljon muuallakin (vaikka vain ihan pikatreenejä) niin tunnetila omalla kentällä on parempi. Oletan sen johtuvan siitä, että minä itse olen rennompi niissä "ei virallisissa" treenauspaikoissa joten sitä kautta saadaan alle paljon positiivista yhdessä tekemistä. Ja toisaalta, kertaus on opintojen äiti. Kun koira tottuu että yks kaks milloin tahansa voi tulla käsky töihin, niin se ei olekaan sitten niin iso juttu enää. Vaatii tietysti nimenomaan sen että siitä tunnetilasta on huolehdittu.
  Mielestäni - tai ainakin meillä - pääsee vähemmällä treenin alkurituaalirumballa tunnetilan suhteen jos treenaa useammalla kentällä. Taas syynä tuo ohjaajan rentous...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niilohan mä reenaan kaikkialla. lenkillä, pihassa, saunassa jne, mutta Jaloa on turha kannustaa lenkin lomassa harjoituksiin. Mun varmaan vaan pitää yrittää vaihdella Jalon kanssa paikkoja ja tutuilla tehdä vaan jokin makee juttu ja äkkiä pois :) Mutta joo, tuohan uudet kentät itsellekkin ihan eri moodin, viime viikolla rakastuin melkein kenttään jolla reenattiin ja oisin ollu siellä vaikka kuinka kauan :D

   Poista

KIITOS VIESTISTÄSI ♥