keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Verkkokauppojen lumo

Oman kivijalka kaupan pitäjänä tykkään kannattaa pieniä yksilöllisiä kauppoja. Ihan puskista tuli tänään asiakkaan kommentti mulle kun oli nähnyt mut paikallisessa s-marketissa. Hän ihmetteli kovin kun siellä asioin enkä pienessä yksityisessä k-marketissa. Olin todella hieman hämmentynyt ja minusta nyt kenenkään tehtävä ei ole puuttua toisen kaupassa käynti tapoihin saatika valintoihin.  Tästä tämä pohtiminen sitten sai alkunsa.

Verkko kauppoja käytän joo itsekin mutta vain silloin kun en saa tuotetta muutoin. Jos tiedän olevani menossa esim näyttelyihin säästän ostokseni sinne ja ostan mieluusti paikan päältä sinne varta vasten tulleelta myyjältä. Kun en saa tarvitsemaani valitsen verkko kaupoista pieniä putiikkeja joille toivottavasti ostoksistani on hyötyä.  Tänään tilasin mustan hevospallon pienestä hevostarvikeliikkeestä ja toisesta sinisen hevospallon tähti kuvioilla ja näitä nyt en köydä mistään läheltäni.  

Kuinka te suunnittelette ostoksenne ? Suurien ketjujen mukaan vai pienistä vai eikö sillä ole merkitystä. Tiedän ihmisiä jotka boikotoivat myös suuria ketjuja esim eläin asemissa. Minusta kaikkein tärkeintä kuitenkin on kannattaa mahdollisuuksien mukaan ihka oikeita kauppoja, pieniä tai suuria jos ne tuovat työtä suomalaisille työntekijöille. Kuitenkin se hypistelemisen ilo puuttuu täysin verkkoostoksien maailmasta. Minä ainakin haluan koirantarvikkeissa kokeilla pehmolelun pehmeyttä, liinan napakkuutta ja testailla pallon kokoa kädessäni. Entä te ?

3 kommenttia:

 1. Toisinaan kiva tukea ihan paikallisia pikku putiikkeja, mutta pääasiassa tavarat ym shoppailen netistä, se on niin paljon helpompaa ja nopeampaa. 😀 Varsinkin mitä koirien tavaroihin tulee, tietää että netin kautta ainakin löytää tarvitsemansa.

  Omat vaatteetkin shoppaan pääasiassa netistä koska vihaan shoppailemista noin niin kuin muuten. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu osaa koirien tavaroista ei saakkaan muuten tai sitten se on hankalaa :)
   Kuitenkin kiva että tukee paikallisia putiikkeja sillä vain näin ne säilyvät
   ilonamme :)

   Poista
 2. Minäkin olen ennen sellainen että tilailin netistä paljon tavaraa ja niistäkin suurin osa ulkomailta. Kunnes tein suursiivouksen kotona ja huomasin kuinka paljon turhaa tavaraa meillä oli ja kuinka paljon mulla oikeesti oli mennyt niihin tavaroihin rahaa vaikka ns. halvalla olinkin saanut. Se kyllä avasi silmäni. Nyt pyrin ostamaan vähemmän, vain sitä mitä tarvitsen, laadukasta ja juurikin joko paikallisista kaupoista tai ainakin teen vähän selvitystyötä että mistä mitäkin ostan.

  VastaaPoista

KIITOS VIESTISTÄSI ♥