On kesä

Helmikuusta kesäkuun loppuun on matkaa ja valoisia päiviä. Välissä kevät tuoksuineen ja toiveineen. Niilon olisin niin pitänyt vielä edes yhden kesän. Kesän lapsen nauttimassa auringosta turkillaan ja uimassa rohkeasti vedessä ja hyppimässä laiturilta. Me ei kuitenkaan voida valita mitä me saamme ja mistä meidän pitää luopua. Meillä on ainoastaan tämä päivä ja hetki.


Jalo ja Aapo loikolevat ulkoilun jälkeen lattialla. Me veisteltiin ja muotoiltiin jälkikeppeja. Tehtiin pyykkipoikiin rusetteja. Just meidän näköisiä. Meidän haaveet on pieniä ja vaatimattomiakin. Me Aapelin kanssa edistytään omaan tasaiseen tahtiin ja pieninä tähdenlentoina saatamme vielä onnistuakin.  Tärkeintä on tässä ja nyt.




Hyväntahtoinen koiraa kauniisti kohteleva koulutus tuntuu ihan jokainen päivä tärkeämmältä kuin ikinä. Itse sitä toista ääripäätä nähneenä en koskaan haluaisi aiheuttaa oman koiran silmiin ahdistusta ja pelkoa. Miten kukaan edes pystyy kohtelemaan kentällä koiraansa ilkeästi ja julkisesti? Niillä kentillä ei todellakaan ole pakko vierailla.

Ja asian toiselta kantilta on sitten minä joka en tahdo päästä eteenpäin millään vaikka kuinka hellästi ja kauniisti kouluttaisin. Saattaisin sanoa esiintymiskammoksi vaikka reenaus ei todellakaan ole teatterin lava. Olla aidosti oma itsensä sellaisena kuin on. Puutteineen ja vajaavaisuuksineen. Oma ihmeellinen hölmö itsensä. Läsnä koiransa kanssa.

Joutavia mietin ja turisen katse suunnattuna eteenpäin. Ilon voi myös löytää. Ilo ei ole syvälle maahan haudattuna vaan ihan meidän jokaisen käden ulottuvilla. Kurkoita ja katso kuinka se tipahtaa kädellesi. Älä pidä liian tiukasti kiinni, vaali varoen tai se lentää pois.

Aurinkoisia heinäkuun päiviä jokaiselle. Nauttikaa kesästä, reenatkaa, pitäkää joutavaa taukoa ja hellikää itseänne. istukaa viipyillen auringonlaskussa koiranne kanssa ja keittäkää kuppi kahvia. Onnen murussa. Niitä mistä voima lähtee. Niihin mihin voima palaa ja energia virtaa. Vain yhdessä ruskeassa katseessa on se voima. Se palo jota niin turhaan luulit menettäneesi. Mun pojat.






Kommentit